Őrizetben a támadó

2022. 09. 30., p - 12:49
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Iskolaőrre rontottak egy diák hozzátartozói.

A Miskolci Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 29 éves férfival szemben. A rendelkezésre álló adatok alapján az egyik borsodi általános iskolában, 2022. szeptember 27-én a délutáni órákban, az intézményben szolgálatot teljesítő iskolaőrt egy szülő arról tájékoztatta, hogy a gyermekét az iskolatársai zaklatták. A jelzést követően az iskolaőr azonnal rendőri segítséget kért a felmerülő felelősség tisztázása érdekében, azonban ez nem volt elég a  panaszos szülőnek, és a vele együtt érkező, ittas hozzátartozóknak. Megbotránkozást keltő módon próbálták az iskolaőrt számonkérni. Az agresszív férfi, hogy nyomatékot szerezzen felháborodásának meg akarta ütni az iskolaőrt, aki a szakszerű intézkedésének köszönhetően kitért a támadás elől, így nem sérült meg. Ezek után a hozzátartozók távoztak az intézményből.

A helyszínre érkező rendőrök adatgyűjtésük eredményeként az elkövetőt két órán belül elfogták, előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottkét hallgatták ki, őrizetbe is vették, és előterjesztést tettek az ügyészségen letartóztatásának indítványozására.

A rendőrök az üggyel kapcsolatban 2022. szeptember 28-án a család egyik ismerősét - egy 41 éves férfit - szintén közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetésének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Az iskolaőr alapvető feladata az oktatási intézmények rendjének fenntartása, az iskolákban előforduló jogsértő magatartások megszakítása, megelőzve ezzel a konfliktushelyzetek elfajulását, így a törvény erejénél fogva nem számíthat „semmi jóra” az, aki megtámadja az iskolaőrt! 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pofátlan pacákok

Két gyöngyösi férfit a bűnügyi felügyelet sem tartotta vissza az újabb bűncselekménytől.

 

Békéscsabán a Mikulás is csat(t)lakozott

A rendőrség egész évben kampányolt azért, hogy minél többen bekössék a biztonsági övet. A piros ruhás, nagy szakállú megköszönte a kékeknek, hogy szorgalmasan dolgoztak a jó ügyért. Azoknak pedig, akik hallgattak a rendőrökre és bekötve autóztak, ajándékot adott.

 

Fociztunk

A Honvéd Arrabona Sportegyesület Borbála-napi helyőrségi kispályás labdarúgó tornát rendezett Győrben, amelyre a Győr-Moson-Sopron vármegyei rendőrök is beneveztek.