Őrizetben a veszprémi ékszerbolti rablás egyik elkövetője - videókkal

2021. 05. 07., p - 08:30
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A veszprémi nyomozók a nemzetközi együttműködésnek köszönhetően és a szakértői vizsgálatok eredményeként azonosították a 29 éves román férfit. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság online sajtótájékoztatón számolt be az ügy részleteiről.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság csoportosan és felfegyverkezve, jelentős értékre elkövetett rablás, valamint rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 2020. november 4-én délután egy veszprémi ékszerboltban történt bűncselekmény kapcsán. Az eljárás adatai szerint egy hatfős társaság berontott egy áruház épületében működő ékszerüzletbe, majd az üvegvitrineket a náluk lévő szerszámokkal betörték. A boltban dolgozó férfi próbált védekezni, ezért a támadók a náluk lévő botokkal és kalapácsokkal bántalmazták. Végül a hat személy közel 12 millió forintnyi értéket zsákmányolt, a rongálással pedig mintegy 4 millió forint kárt okozott. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a szemle, az adatgyűjtés és a rögzített nyomok szakértői vizsgálata, valamint elemzése eredményeként azonosítottak két román személyt az elkövetők közül. A nemzetközi együttműködés révén a román rendőrök az európai elfogatóparancs kibocsátása után egy hónapon belül Romániában elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható egyik férfit, a 29 éves S. M. D-t, majd őt a veszprémi nyomozók 2021. május 6-án átvették a külföldi hatóságtól. Őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként kihallgatták, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Másik, azonosított társát a rendőrök továbbra is keresik, valamint a további elkövetők felkutatása is folyamatban van.

Az ügy részleteiről online sajtótájékoztató keretében számolt be Pogány Péter rendőr ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes, és Baráth Attila rendőr alezredes, bűnügyi osztályvezető.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrt zaklattak

A rendőrök elfogták azt a két pécsi férfit, akik szidalmaztak és fenyegettek egy szolgálaton kívüli rendőrt.

 

Fókuszban az ittas sofőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhat ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év tizenegyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.