Őrizetben a zsaroló

2022. 10. 20., cs - 11:27
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság zsarolás bűntett és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást egy 29 éves helyi férfival szemben.

Egy 57 éves helyi férfi tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy 2022. október 19-én 10 óra 30 perc körül Zalaegerszegen, a Rákóczi utcában gyalogolt, amikor egy ház előtt leszólította egy ismeretlen férfi, aki pénzt követelt tőle. A megalapozott gyanú szerint a 29 éves helyi férfi előbb készpénzt kért a sértettől, akit egy lépcsőházba is követett, majd követelésének nyomatékot adva többször ököllel megütött. A könnyebb sérüléseket szenvedő bántalmazottnak sikerült elmenekülnie a támadója elől.

Egy órával később az elkövető két másik személyhez is odalépett a városban, akiktől elvette a pénztárcájukat.

A rendőrök a 29 éves helyi férfit elfogták és előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra, ahol zsarolás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A nyomozók a gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

 

Sikeres ellenőrzést tartottak a rendőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. szeptember 28-án délelőtt az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények felfedése érdekében nagyszabású összehangolt akciót hajtott végre.

 

Lopás miatt keressük

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik annak a nőnek az azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi üzletben napszemüveget lopott.