Őrizetben a zsaroló

2022. 10. 20., cs - 11:27
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság zsarolás bűntett és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást egy 29 éves helyi férfival szemben.

Egy 57 éves helyi férfi tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy 2022. október 19-én 10 óra 30 perc körül Zalaegerszegen, a Rákóczi utcában gyalogolt, amikor egy ház előtt leszólította egy ismeretlen férfi, aki pénzt követelt tőle. A megalapozott gyanú szerint a 29 éves helyi férfi előbb készpénzt kért a sértettől, akit egy lépcsőházba is követett, majd követelésének nyomatékot adva többször ököllel megütött. A könnyebb sérüléseket szenvedő bántalmazottnak sikerült elmenekülnie a támadója elől.

Egy órával később az elkövető két másik személyhez is odalépett a városban, akiktől elvette a pénztárcájukat.

A rendőrök a 29 éves helyi férfit elfogták és előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra, ahol zsarolás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A nyomozók a gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset-megelőzési céllal

A kiemelt baleseti okokra visszavezethető szabálysértések és szabályszegések, valamint a balesetek megelőzése érdekében ellenőriztek fokozottan a szentendrei rendőrök.

 

Földön, levegőben

Öt napon át tartó közlekedésrendészeti akciót bonyolítottak le a ceglédi rendőrök. A szervezett ellenőrzés-sorozatban 218 szabálytalankodó sofőrt szűrtek ki.

 

Végiglopta az éjszakát

Négy bűncselekményt követett el néhány órán belül egy férfi Tatabányán. A rendőröknek köszönhetően többre már nem volt alkalma, ugyanis elfogták és őrizetbe vették.

 

Kapott az alkalmon

Slusszkulcsot talált egy komáromi parkolóban egy férfi. Ő azonban ahelyett, hogy a tulajdonost kereste volna meg, inkább a hozzá tartozó autót kutatta fel, amit aztán el is vitt.

 

Teljes útlezárás az M5-ös autópályán

Két kamion és egy kisteherautó ütközött Lajosmizse térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták a sztrádát.