Őrizetben az Erzsébet utcai bántalmazás gyanúsítottja

2021. 02. 09., k - 06:36
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A hajdú-bihari rendőrök minden részletre kiterjedő nyomozása eredményre vezetett. A 27 éves férfi beismerő vallomást tett kihallgatásán.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó testi sértés bűntett elkövetése miatt indított nyomozást egy 2020. július 12-én, Debrecen belvárosában történt bántalmazás kapcsán.

Járókelők tettek bejelentést egy magatehetetlenül fekvő férfiról, akit Debrecen, Erzsébet utcában találtak a földön. A rendőrök és a mentőszolgálat munkatársai is azonnal a helyszínre mentek, azonban az életét már nem tudták megmenteni. A helyszíni szemle és a vizsgálatok megállapították, hogy a férfi súlyos bántalmazás áldozata lett.

A nyomozók az elkövető keresésébe kezdtek, azonban nagyban nehezítette a dolgukat az, hogy a cselekmény az éjjeli órákban, egy sötét részén történt az utcának. A kitartó, minden részletre kiterjedő nyomozás azonban eredményre vezetett, és 2021. február 4-én a látókörükbe került egy férfi és egy nő, akiket kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével. Két nappal később már mindkettőjüket kihallgatták.

A nyomozás adatai szerint a 27 éves férfi párjával egy közeli boltba tartott, amikor útközben, az Erzsébet utcában szóváltásba keveredett a későbbi sértettel. A vita egészen addig fajult, hogy verekedni kezdtek, azonban a gyanúsított az időközben földre kerülő áldozatát még többször fejbe is rúgta.

Kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett, a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás miatt keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi buszmegállóban ellopta a sértett pénztárcáját és mobiltelefonját.

 

Kékek a kék bolygóért

A Pest vármegyei bűnmegelőzők a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársaival karöltve szerveztek hulladékgyűjtéssel egybekötött környezetvédelmi programot a Ráckevei (Soroksári) Duna tanösvénynél.

 

Az esztergomi rendőrök „jófogása”

A hirdetőket átverő banda tagjait az esztergomi rendőrök a Nemzeti Védelmi Szolgálat Kiberfelderítési Főosztály munkatársaival együttműködve Győrben fogták el.

 

Alkalom szülte tolvajokat fogtak

A sértettek ugyan óvatlanok voltak, de a kiskunfélegyházi és a bajai rendőröknek még egy óra sem kellett ahhoz, hogy bűnelkövetők csuklóján kattanjon a bilincs.

 

Rokonait is meglopta

A karcagi rendőrök őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki saját rokonait lopta meg, valamint több üzletből tulajdonított el különböző használati cikkeket az elmúlt hónapokban.