Őrizetben az ukrán embercsempésznő

2022. 03. 30., sze - 08:21
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Tolna megyei rendőrök az M6-os autópályán ellenőriztek egy szlovák rendszámú autót, melyben a sofőr négy illegális migránst szállított.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bátaszéki Autópálya Alosztály munkatársai 2022. március 28-án 22 óra 20 perckor, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján ellenőriztek egy Toyotát az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán a Fácánkerti pihenőben. A kocsit egy 46 éves ukrán-román állampolgárságú, de szlovák lakhellyel rendelkező nő vezette, aki négy illegális migránst szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat. 

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. Kollégáink a nőt őrizetbe vették, gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására is.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához.

 

Eltűnt Balogh Dániel Dominik

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú megtalálása érdekében.

 

Az új úton is 90 a megengedett!

A közelmúltban átadott, Tolnát és Bács-Kiskun vármegyét összekötő Tomori Pál híd közelében visszatérően ellenőrizzük a közlekedők sebességét.

 

Álmából riadt fel a rablóra

A rendőrök másfél órán belül elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki betört egy komlói lakásba, majd az ott lévő sértettet is bántalmazta.

 

Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.