Őrizetben egy újabb cseles ATM-es; másik két társát keresi a rendőrség

2023. 03. 01., sze - 07:50
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A gyanú szerint a három férfi budapesti ATM-ből pénzt felvevő külföldi turistákat vert át.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányság lopás bűntett miatt indított eljárást ismeretlen tettessel szemben, mivel egy férfi bejelentette, hogy 2022. szeptember 21-én éjfél előtt néhány perccel alkalmi ismerősei meglopták.

A bejelentő turistaként érkezett a fővárosba, majd barátaival szórakozni indultak. Az este folyamán alkalmi ismerősöket szereztek, akik elterelték egyikőjük figyelmét, miközben ő pénzt akart felvenni egy ATM-ből. A sértettnek azt mondták, hogy rossz az automata, nem ad ki pénzt, ezért elirányították egy másik géphez. Miután a turista elindult, a háromfős társaság a működő automatából magához vette a sértett 200.000 forintját, majd azzal elfutottak.

Az eljárás során az erzsébetvárosi nyomozók megállapították, hogy a társaság másik két alkalommal is ugyanilyen módszerrel vert át külföldieket, mellyel összesen 360.000 forintot zsákmányoltak.

A VII. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a feltételezett elkövetők közül egyet azonosítottak, akit 2023. február 15-én elfogtak és előállítottak. A 21 éves M. Attilát üzletszerűen elkövetett lopás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A bíróság 2023. február 17-én elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét.

A felvételen látható sárga kabátot viselő férfi a sértett, míg a fekete kabátos személyeket jelenleg is keresik a rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfiakat felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a rabló

Két nőre is rátámadt az a miskolci férfi, akit azonosítottak, majd elfogtak a rendőrök.