Örökség, drog, tűzoltókészülék

2022. 02. 19., szo - 07:50
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A fővárosi rendőrök egy férfit vettek őrizetbe, aki a gyanú szerint hagyatékát kábítószerbe fektette.

Az eljárás adatai alapján egy 37 éves férfi nagyobb összeget örökölt 2021-ben, amiből drogbizniszbe kezdett: kábítószert vett, amit továbbértékesített, valamint egy autót, amivel a megrendeléseit házhoz fuvarozta.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának beosztottai 2022. február 16-án délelőtt XXII. kerületi lakásánál ütöttek rajta a férfin, akit a Bűnügyi Bevetési Osztály bevonásával elfogtak. Lakásán és autójában összesen bruttó 462 gramm amfetamint foglaltak le, melynek feketepiaci értéke közel 1,3 millió forint. Ezenkívül simítózáras zacskók, digitális mérlegek, SIM kártyák is előkerültek, illetve egy-egy átalakított flakon és tűzoltókészülék, amelyek belsejébe a férfi kábítószert rejtett. A rendőrök lefoglalták Sz. Imre többmilliós autóját és közel 5,5 millió forintot is.

 A nyomozók a 37 éves férfit kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanújával őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására; vallomást nem tett. A bíróság a férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el. ​​

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Célkörben

A Pest vármegyei célkörözési nyomozók kopogtattak be egy zuglói panzió szobájába, ahol elfogtak egy többszörösen körözött férfit.

 

Meggyanúsítva

A nagykőrösi rendőrök azonosították és elfogták azt a 31 éves helyi férfit, aki a gyanú szerint egy italdiszkontba járt rendszeresen, -nem vásárlási célzattal.

 

"Munkaruhája" buktatta le

Több bűncselekményt is ugyanabban az öltözetben hajthatott végre az a férfi, akit most őrizetbe vettek a XIII. kerületi rendőrök.

 

Elfogadhatatlan kockázatot vállaltak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhárom ittas, illetve egy bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonkettedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.