Örökség, drog, tűzoltókészülék

2022. 02. 19., szo - 07:50
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A fővárosi rendőrök egy férfit vettek őrizetbe, aki a gyanú szerint hagyatékát kábítószerbe fektette.

Az eljárás adatai alapján egy 37 éves férfi nagyobb összeget örökölt 2021-ben, amiből drogbizniszbe kezdett: kábítószert vett, amit továbbértékesített, valamint egy autót, amivel a megrendeléseit házhoz fuvarozta.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának beosztottai 2022. február 16-án délelőtt XXII. kerületi lakásánál ütöttek rajta a férfin, akit a Bűnügyi Bevetési Osztály bevonásával elfogtak. Lakásán és autójában összesen bruttó 462 gramm amfetamint foglaltak le, melynek feketepiaci értéke közel 1,3 millió forint. Ezenkívül simítózáras zacskók, digitális mérlegek, SIM kártyák is előkerültek, illetve egy-egy átalakított flakon és tűzoltókészülék, amelyek belsejébe a férfi kábítószert rejtett. A rendőrök lefoglalták Sz. Imre többmilliós autóját és közel 5,5 millió forintot is.

 A nyomozók a 37 éves férfit kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanújával őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására; vallomást nem tett. A bíróság a férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el. ​​

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letörte a csapórudat

A zalaegerszegi rendőrök nyomozást indítottak a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztető ügyben.

 

Rabló állhat bíróság elé

Egy kecskeméti férfi egy áruházból kísérelt meg néhány dolgot ellopni, de a biztonsági őr észrevette. A gyanúsítottat a rendőrök a rutin, a személyismeret és a szerencse segítségével fogták el.