Országjáró besurranó

2024. 05. 23., cs - 07:31
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást azzal a 40 éves férfival szemben, akihez 29 betörés és besurranás köthető.

A debreceni bűnügyesek 2022 végi és 2023-as betörésekben nyomoztak. Helyszínről helyszínre jártak, tanúkat hallgattak ki, adatokat gyűjtöttek. Idővel körvonalazódott, hogy a tucatnyi bűncselekmény egy tolvajhoz köthető. Hasonló módszert alkalmazott mindenhol, és főképp műszaki cikkekre utazott, de különös ismertetőjegye volt az is, hogy ha lehetősége nyílt, némi élelmiszert is magához vett.

A nyomozók kitartó munkája meghozta az eredményt, és a látókörükbe került egy hajdúsámsoni lakos. Gyanú merült fel arra vonatkozólag is, hogy a 40 éves férfi nemcsak Debrecen környékén és Hajdú-Biharban, hanem a Dunántúlon és a környező vármegyékben is követett el hasonló bűncselekményeket. Főleg láncfűrészeket, rotációs kapát, elektromos eszközöket lopott, de az egyik ingatlanból egy motorkerékpárral távozott, amit később egy erdőben rejtett el.

Kihallgatását követően a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, 29 rendbeli lopás miatt kell felelnie. A nyomozók elvégezték az eljárási cselekményeket, az iratokat megküldték az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mentési gyakorlat

A vízirendészek a társszervek bevonásával gyakorlatoztak Tiszafüreden. A bemutató során két csónak összeütközését szimulálták a Tisza-tavon, majd a vízbe esett, úszni nem tudó ember mentését mutatták be.

 

Fél hónap alatt 51 elfogás

A BRFK akciójában 51 embert fogtak el, köztük egy emberölés bűntett kísérlete miatt körözött férfit.

 

Csapatmunkával mentettek életet

Végzetes lépésre szánta el magát egy fiatal férfi Zalaegerszegen. Civilekkel közösen sikerült megakadályozni, hogy tragédia történjen.