Orvhorgászok tettenérése a Patkós-holtágnál

2021. 11. 15., h - 14:33
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A megalapozott gyanú szerint a négy férfi fokozottan védett természetvédelmi területen, tiltott módon horgászott.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság orvhalászat vétség elkövetése miatt folytat eljárást négy tiszabői lakos ellen. A megalapozott gyanú szerint a férfiak Pély külterületén, a Tisza folyó mellett, a Patkós-holtágban – amely fokozottan védett természeti területen található és ott tilalmazott a horgászati tevékenység is – tiltott módon fogtak ki halakat 2021. november 14-én a délutáni órákban.

A feltételezett elkövetők a gépkocsijukhoz tértek vissza a pecázásból, amikor szembe találták magukat a vízirendőrökkel, akik épp a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatával tartottak összehangolt akciót.

Az egyenruhások kérdőre vonták a férfiakat, akiknél a holtág jellegzetes, őshonos halfajait – ponty, csuka, dévérkeszeg, süllő – találták, továbbá lefoglalták a náluk lévő horgászeszközöket. A rendőrök a Kiskörei Rendőrőrsre előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki őket. Mindannyian beismerő vallomást tettek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogadhatatlan kockázatot vállaltak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhárom ittas, illetve egy bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonkettedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Lezárt akta: nagy tételben

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy férfi ügyében aki két üzletbe betört Szegeden.