Orvvadász rendőrkézen

2023. 01. 17., k - 09:35
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A szécsényi nyomozók orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki egy 62 éves férfit.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai 2023. január 14-én 23 óra 5 perckor Nógrádmegyer belterületén, a Petőfi úton vontak intézkedés alá egy 62 éves helyi lakost. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a vadászatra jogosult és fegyvertartási engedéllyel rendelkező férfi január 13-án 18:00 óra és 19:00 óra közötti időben a település külterületén vadászott, amely során egy dámszarvas borjút lőtt ki, azonban annak tényét az Egyéni Vadászati Napló és Terítéknyilvántartási könyvbe nem jegyezte be.

A helyi lakos a feldolgozott állat húsát engedély nélkül lakóhelyére vitte, ahol azt saját célra kívánta felhasználni. A rendőrök a férfi otthonában kutatást tartottak, ahol az eltulajdonított állat húsát és a férfi 5 darab engedéllyel tartott vadászfegyverét megtalálták és lefoglalták, valamint a hatóság visszavonta fegyvertartási engedélyét.

A hatóság tagjai a férfit elfogták és a Szécsényi Rendőrkapitányságra előállították, ahol orvvadászat bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, amelynek során a bűncselekmény elkövetését elismerte.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a betörő

Több millió forintot és arany ékszereket lopott egy férfi Szegeden. A rendőrök elfogták.

 

Országos elismerésben részesült

Szommer Attila, A Déli Agrárképző Centrum Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum és Kollégium tanára országos rendőrfőkapitányi jutalmat vehetett át Pedagógusnap alkalmából.

 

Kivonták a forgalomból

A bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfi új pszichoaktív anyagot árult Kunmadarason, a karcagi nyomozók őrizetbe vették.

 

Körözött autó Röszkén

A Kecskeméti Rendőrkapitányság által keresett kocsit foglaltak le Röszke közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

 

Ki lehet Ő?

A Szigetszentmiklósi nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.