Orvvadászat Rábatamási külterületén

2021. 01. 20., sze - 08:16
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök két férfit fogtak el, akik engedély nélkül lőttek ki egy őzet.

A rendőrségre bejelentés érkezett, hogy 2021. január 19-én 7 óra körül, Rábatamási község külterületéhez tartozó szántóföldön, két férfi kilőtt egy őzet, amelynek tetemét egy gépjárműbe helyezték, és azzal egyikük farádi lakásához hajtottak.

2

A csornai rendőrök a férfi házánál – miközben a vad feldolgozását végezték - tetten érték a feltételezett orvvadászokat. Az 59 éves férfi, valamint rokona, egy 17 éves fiatal, az őz eredetét nem tudták igazolni, ezért a rendőrök elfogták és előállították őket a Csornai Rendőrkapitányságra.

4

A nyomozók megállapították, hogy engedéllyel tartott lőfegyverrel, de jogosulatlanul lőtték ki a vadat, ezért a farádi lakosokat orvvadászat bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az 59 éves férfinak továbbá kiskorú veszélyeztetése miatt is felelnie kell.

 

2

A rendőrök az eltulajdonított vadhúst, valamint a lőfegyvert és lőszereket lefoglalták, az idősebb férfi fegyvertartási engedélyét bevonták.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Több kiló droggal fogták el

A Nagykanizsa Rendőrkapitányság eljárást folytat egy 55 éves férfival szemben jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntette miatt.

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Súlyos balesetet okozott Budapesten

A sofőrnek nem volt jogosítványa, az autó nem rendelkezett forgalmi engedéllyel, és az utastérben nem volt gyerekülés sem; egy másfél éves kisfiú súlyos sérüléseket szenvedett.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.

 

Vérüket adták

A Szekszárdi Területi Vérellátó Központ a Dombóvári Rendőrkapitányság épületébe szervezett véradást.