Orvvadászok rendőrkézen

2023. 05. 23., k - 09:43
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya és a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt fogtak el egy 58 és egy 39 éves férfit.

A két terhelt 2023. május 18-án a kora esti órákban Mátraszőlős külterületén vadászott, amely során kilőttek egy szarvasbikát. Annak ellenére, hogy az állat elejtésére március 1. és augusztus 31. között vadászati tilalom van érvényben – amelyről a két férfinek is tudomása volt – mégis úgy döntöttek, hogy egyet kilőnek, a vadásztársaságot pedig nem értesítik. Az elejtett szarvast a helyszínen kizsigerelték és a húsát haza vitték. Cselekményükkel közel 500.000 forint kárt okoztak a vadásztársaságnak.

A két férfi lakásán a rendőrök kutatást tartottak, amely során a fagyasztóládákban több csomag vadhúst találtak, amelyeket lefoglaltak. Az 58 éves gyanúsítottnál olyan eszközök – éjjellátó, hangtompító, hőkamera – is előkerültek, amelyek tiltott vadászathoz köthetőek. Mindezeken felül a férfi olyan fegyverek és lőszerek birtokában is volt, amelyekhez engedéllyel nem rendelkezett. A hatóság tagjai a fegyvereket és a több mint 1200 darab lőszert szintén lefoglalták.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya és a Pásztói Rendőrkapitányság nyomozói az elkövetőket előállították, az 58 éves férfit orvvadászat és lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntett, míg társát orvvadászat bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrök a villamosokon és a buszokon

A budapesti rendőrök több embert elfogtak, hármat előállítottak, miközben a BRFK és a BKK együttműködésének keretében ellenőrizték a 4-es, 6-os, az 1-es villamosokat és a 151-es autóbuszokat.

 

MátriXakta: nincs szabadlábon, már nem üzletel

Országszerte vannak sértettjei annak a csalássorozatnak, amelyet a békéscsabai rendőrök vizsgáltak. A gyanúsított egy Tolna vármegyei férfi, akit már korábban elítélt a bíróság ilyen bűncselekményekért. Most börtönben van, de közben újra vádat emelhet ellene az ügyészség.

 

Csalt a kaszás

Egy kistokaji sértett egy fűkaszavásárlás kapcsán több mint 150 ezer forintot utalt el a meghirdetett termékért, azonban a mai napig nem kapta meg. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Mátrix Projekt keretein belül folytatja a küzdelmet az internetes csalók ellen.

 

Egy nap, három megoldott ügy

A győri rendőrök tegnap két kerékpár- és egy készpénztolvajt fogtak el. Az intézkedést követően a biciklik visszakerültek jogos tulajdonosaikhoz.