Összehangolt drograzzia Hajdú-Bihar megyében

2021. 04. 20., k - 11:22
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

Hat helyszín, hat terjesztő, valamint közel 85 kilogramm kábítószer a mérlege annak a rajtaütésnek, ami 2021. április 15-én zajlott Debrecenben és Tégláson.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály debreceni Bűnüldözési Osztálya büntetőeljárást folytat bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt három debreceni és három téglási lakossal – köztük egy nővel - szemben.

A KR NNI debreceni nyomozói a Terrorelhárítási Központ (TEK), a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Debreceni Rendőrkapitányság munkatársaival együttműködve, közel 100 fős létszámmal 2021. április 15-én összehangolt akció keretében hat helyszínen hajtottak végre rendőri intézkedéseket, elfogásokat és kutatásokat. A debreceni és téglási banda tagjainak lakásain tartott kutatás során összesen 80 kilogramm zöld kábítószergyanús növényi származékot és közel 3,5 kilogramm fehér kábítószergyanús port foglaltak le, melyek feketepiaci értéke összességében 250 millió forint. A nyomozók találtak még marihuána növény termesztéséhez szükséges eszközöket (edényeket, villamossági berendezéseket, ventilátorokat, szűrőbetéteket, szárítótálcákat, termosztátokat, nedvességmérőket), továbbá mobiltelefonokat, SIM kártyákat, kültéri kamerafelvételeket rögzítő külső merevlemezt, valamint készpénzt, melyeket szintén lefoglaltak.

A bűnbanda tagjait a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

MátriXakta: nincs szabadlábon, már nem üzletel

Országszerte vannak sértettjei annak a csalássorozatnak, amelyet a békéscsabai rendőrök vizsgáltak. A gyanúsított egy Tolna vármegyei férfi, akit már korábban elítélt a bíróság ilyen bűncselekményekért. Most börtönben van, de közben újra vádat emelhet ellene az ügyészség.

 

Csalt a kaszás

Egy kistokaji sértett egy fűkaszavásárlás kapcsán több mint 150 ezer forintot utalt el a meghirdetett termékért, azonban a mai napig nem kapta meg. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Mátrix Projekt keretein belül folytatja a küzdelmet az internetes csalók ellen.

 

Egy nap, három megoldott ügy

A győri rendőrök tegnap két kerékpár- és egy készpénztolvajt fogtak el. Az intézkedést követően a biciklik visszakerültek jogos tulajdonosaikhoz.