Összehangolt drograzzia Hajdú-Bihar megyében

2021. 04. 20., k - 11:22
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

Hat helyszín, hat terjesztő, valamint közel 85 kilogramm kábítószer a mérlege annak a rajtaütésnek, ami 2021. április 15-én zajlott Debrecenben és Tégláson.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály debreceni Bűnüldözési Osztálya büntetőeljárást folytat bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt három debreceni és három téglási lakossal – köztük egy nővel - szemben.

A KR NNI debreceni nyomozói a Terrorelhárítási Központ (TEK), a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Debreceni Rendőrkapitányság munkatársaival együttműködve, közel 100 fős létszámmal 2021. április 15-én összehangolt akció keretében hat helyszínen hajtottak végre rendőri intézkedéseket, elfogásokat és kutatásokat. A debreceni és téglási banda tagjainak lakásain tartott kutatás során összesen 80 kilogramm zöld kábítószergyanús növényi származékot és közel 3,5 kilogramm fehér kábítószergyanús port foglaltak le, melyek feketepiaci értéke összességében 250 millió forint. A nyomozók találtak még marihuána növény termesztéséhez szükséges eszközöket (edényeket, villamossági berendezéseket, ventilátorokat, szűrőbetéteket, szárítótálcákat, termosztátokat, nedvességmérőket), továbbá mobiltelefonokat, SIM kártyákat, kültéri kamerafelvételeket rögzítő külső merevlemezt, valamint készpénzt, melyeket szintén lefoglaltak.

A bűnbanda tagjait a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lefegyverezték

A lövedékálló mellényben felé közeledő rendőrök láttán is fegyveréért nyúlt az 50 éves férfi. Csak a mozdulatig jutott, a járőrök lábsöpörték és megbilincselték.

 

Hat körözése volt a rollertolvajnak

A férfi a VI. kerületben egy járókelőtől kért szerszámot az előzőleg lopott elektromos roller zárjának feltöréséhez, majd egy pincében bújt el, amikor rendőrt hívtak, de így is elfogták.

 

Kivezették

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a macedón sofőr ellen, aki 8 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.