Őszi szüret – drogokat takarítottak be a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

2021. 10. 12., k - 12:27
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Két hét alatt különféle kábítószereket és más illegális tudatmódosító anyagokat foglaltak le, illetve az anyagok terjesztőit vették őrizetbe a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Az országos akciósorozathoz kapcsolódott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság is. A 2021. szeptember 16-a és 30-a között végrehajtott akció elsődleges célja a kábítószerekkel, gyógyszerhamisításokkal kapcsolatos bűncselekmények felderítése, visszaszorítása, és megelőzése volt.

A kéthetes időszak alatt 13 ügyet derítettek fel a rendőrök, amelyek kapcsán elfogták, előállították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható dílereket, termesztőket.  A rendőrségi akciósorozat során a hatóság kiemelt figyelmet fordított a vagyonvisszaszerzésre is, így közel 700 000 forint - a bűncselekmények elkövetéséből származó készpénzt és egyéb vagyontárgyakat - foglaltak le a nyomozók.

Az összehangolt felderítésekben 17 gépkocsival közel 100 rendőr vett részt, illetve fontos szerepet töltött be Csúzli, az Encsi Rendőrkapitányság kábítószerkereső kutyája is.

Az intézkedések során 19 személyt hallgattak ki a rendőrök, és közülük 6 férfit vettek őrizetbe, akiknek a rendőrségi előterjesztés alapján a bíróság elrendelte letartóztatásukat. A bűnügyi akció eredményességét demonstrálta az a csaknem 1 kilogramm kábítószergyanús anyag (por, kristály, növényi törmelék), amelyeket a rendőrség lefoglalt, majd továbbküldött szakértői vizsgálatra.  

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nemcsak az őszi kéthetes akció során fektetett hangsúlyt a kábítószerekkel kapcsolatos bűncselekmények visszaszorítására, a szándék úgymond négy évszakos, azaz a felderítések folyamatosak, prioritásként szem előtt tartva a vagyonvisszaszerzést is!

A napokban az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai például dílereket fogtak el, amiről korában már beszámoltunk, továbbá a Miskolci Rendőrkapitányság egy terjesztőt fogott el, illetve október 11-én gyűjtöttek be a nyomozók termesztett marihuána növényeket, és elfogták a terjesztőt is, ezen ügyekben az eljárások folyamatban vannak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a kábítószerek, az új pszichoaktív szerek mindig kétséges összetételűek és eredetűek, ezért élettani hatásuk kiszámíthatatlan, használatuk akár tragikus kimenetelű is lehet.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a gázolajtolvajok

A kazincbarcikai rendőrök elfogták azt a két férfit, akik munkagépekből tulajdonítottak el csaknem 1000 liter gázolajat.

 

Áruházakból loptak

Sorozatban lopott két férfi Szegeden. Az ügyben indult nyomozás lezárult.

 

Megelőzték

A Tolna vármegyei rendőrök egy interneten szerveződő illegális gyorsulási verseny megrendezését akadályozták meg a hétvégén Szekszárdon.

 

Többször megszúrta férjét

A Bács-Kiskun vármegyei rendőrök rövid idő alatt tisztázták az eset körülményeit, és őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 53 éves kunszentmiklósi nőt.

 

A közút nem versenypálya

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság egész évben kiemelt figyelmet fordít a közlekedés biztonságát veszélyeztető magatartások és az illegális gyorsulási versenyek kiszűrésére, megakadályozására.