Őzek az ólban

2015. 08. 26., sze - 10:28
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A kisújszállási rendőrök két őzgidát találtak a kenderesi ólban. A gazda ellen orvvadászat bűntett miatt indítottak eljárást.

A Karcagi Rendőrkapitányság orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást F. Attila kenderesi lakos ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a 27 éves férfi az elmúlt hónapokban Kenderes külterületén, állami vadászterületen két őzgidát befogott, azokat hazavitte és házának udvarán egy ólban tartotta. A kisújszállási rendőrök 2015. augusztus 25-én a gazdánál megtalálták az őzeket. A rendőrök a két őzgidát lefoglalták és a vadásztársaság képviselőjének átadták. A szakember megállapította, hogy a suta és a bak gidáknak sérülései nincsenek, de azok emberhez szoktak, ezért már nem lehet őket szabadon engedni. A nyomozók a gazdát előállították a Kisújszállási Rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt elmondta, hogy körülbelül két hónappal ezelőtt fogta be az újszülött őzeket, azokat kocsijába tette és hazavitte.

             


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben egy ózdi kristály-díler

A rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt az ózdi férfit, aki új pszichoaktív anyagot árult vevőkörének, köztük fiatalkorúaknak is.

 

A káli  dílerek őrizetben

A Füzesabonyi nyomozók öt személyt hallgattak ki gyanúsítottként pszichoaktív anyaggal visszaélés gyanúja miatt.

 

Megduplázta

A rendőrség a balesetek megelőzése érdekében országos akciót tartott 2024. április 15. és április 21. között.

 

Elég ebből!

A nyíregyházi nyomozók véget vetettek a gépkocsifeltörésekre szakosodott budapesti páros bűnös tevékenységének.

 

Körözött autó Nagylakon

Német hatóságok által körözött autót foglaltak le Nagylak közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.