Őzgidákat és nyulat lőttek ki

2023. 08. 15., k - 10:56
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Két férfi Tiszaföldvár külterületén ejtett el vadakat. A rendőrök orvvadászat miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A megalapozott gyanú szerint a cibakházi és egy tiszaföldvári férfi a helyi vadásztársaság területén lőtt ki két őzgidát és egy mezei nyulat 2023. augusztus 14-én este. Az elejtett vadakat a jármű csomagtartójában helyezték el. Néhány perc múlva a vadásztársaság hivatásos vadásza intézkedett az autó utasaival szemben. A járműben megtalálta a kilőtt állatokat, egy távcsővel felszerelt vadászpuskát, több töltényt és lőszerhüvelyeket. A hivatásos vadász azonnal értesítette a rendőrséget. Az egyenruhások megállapították, hogy egyik jogsértő sem tagja egyetlen vadásztársaságnak sem, nem rendelkeznek fegyvertartási engedéllyel, továbbá a lőfegyvert sem regisztrálták. A 43 és a 45 éves férfit előállították a Tiszaföldvári Rendőrőrsre, és gyanúsítottként hallgatták ki.

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság orvvadászat bűntett elkövetése miatt folytat nyomozást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mozgó sorfal, lánc, védelmi alakzat, folyosó…

Csak néhány azok közül a csapatszolgálati elemek közül, amiket a Készenléti Rendőrség (KR) kiképzési és módszertani szakemberei gyakorlatban tanítottak meg a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Ezred tízfős csoportjának. A rendőrök által tartott kétnapos tömegkezelési tréning a KR központi objektumában zajlott.

 

Őrizetben a késdobáló

A rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a csobaji férfit, aki kést dobott a felesége hátába.

 

Tudta, mit tesz?!

Csaknem tragédiába torkollott egy családi vita Tiszaderzsen. Egy férfi láncfűrésszel vágta meg édesanyja kezét, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

 

Elfogták a rablás elkövetőit

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécskei Rendőrőrsének munkatársai két fiatalt gyanúsítanak azzal, hogy bántalmaztak egy idős férfit és elvették a pénzét.

 

Reszkessetek, betörők!

Több lakásba hatolt be két makói férfi az elmúlt esztendőben Csongrád-Csanád vármegyében. A szegedi nyomozók véget vetettek a sorozatnak, a duót elfogták és őrizetbe vették.

 

Felismeri a férfit?

A soproni nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen személy azonosításához.