Pár órán belül elfogták a betörőt

2018. 02. 09., p - 13:08
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonalmádi rendőrök előállítottak egy 69 éves küngösi férfit, aki betört egy helyi ingatlanba, onnan szerszámgépeket vitt magával.

A rendőrség ügyeletére érkezett bejelentés 2018. február 8-án reggel Küngösről egy lakóház gondnokától arról, hogy betörtek az ingatlanba, és több szerszámgépnek nyoma veszett.

A helyszínre kiérkező körzeti megbízott azonnal megkezdte az adatgyűjtést, amíg a balatonalmádi rendőrök a szemlével párhuzamosan szolgálati nyomkövető kutya segítségét kérték. A rendőri adatgyűjtés eredményeképpen a nyomkövető kutya által bejárt útvonalon növényi hulladékkal letakarva megtalálták az eltulajdonított tárgyakat, valamint egy kabátot, benne egy kulcscsomóval. A helyismerettel rendelkező körzeti megbízott a beszerzett információk alapján azonosította az elkövető személyét, aki egy közeli ingatlanban lakik. A rendőrök által megtalált kulcsok az ingatlan ajtaját nyitották. 

Gyanúsítottként történt kihallgatása céljából a 69 éves küngösi lakost előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, ahol ellene kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult eljárás. A tulajdonos kára teljes mértékben megtérült.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Párban jártak lopni

Közel tíz nap alatt több házból is lopott egy nő és egy férfi Orosházán. A nyomozók őrizetbe vették őket.

 

NE kockáztasson!

Két nap alatt két közlekedési baleset történt ittas járművezetők miatt Hajdú-Bihar megyében. Pusztán a szerencsének köszönhető, hogy egyik esetben sem történt tragédia.

 

Éber járőrök

Mezőkövesdi rendőrök észlelték, hogy tűz keletkezett egy helyi családi házban. Gyors intézkedésüknek köszönhetően nem történt tragédia.