Patron, izé, süti, lekvár – lefoglalva

2022. 10. 04., k - 05:00
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

Virágnyelven adta a kábítószert az a taxis díler, akit a napokban fogtak el a KR NNI kábítószer-bűnözés elleni nyomozói. Egyik vevője ellen a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség folytat büntetőeljárást.

Bűnügyi felügyelet alatt van már az a 47 éves budapesti férfi, akit a múlt héten fogott el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya. K. Zoltánt kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják.

A nyomozás adatai szerint a férfi idén márciustól terjesztette a drogot ismerősei körében, akik között volt egy hivatásos jogviszonyban lévő személy is. A KR NNI nyomozói éppen azt követően ütöttek rajtuk, hogy az üzletet nyélbe ütötték. A vevő ellen a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség folytatja a büntetőeljárást.

Annak ellenére, hogy a díler konspirált módon űzte illegális tevékenységét, a KR NNI kábítószer-bűnözés elleni nyomozói jónéhány bizonyítékot összegyűjtöttek ellene. A drogot – amit vevőivel egymás között csak patron, izé, süti és lekvár szavakkal helyettesítettek – taxijával szállította ki a megadott címekre. Kocsijában, valamint lakásában különböző színű és állagú, már kiporciózott, kábítószergyanús anyagokat találtak. Volt ott fehér por, zöld növényi törmelék, de még narancsszínű tabletta is. Ezen kívül lefoglaltak tőle a rendőrök digitális mérleget, mozsarat, valamint olyan eszközöket, melyeket a drog elrejtésére használt: így üdítős fémdobozt és egy preparált elemet is. A lefoglalt anyagokról a vegyészszakértő megállapította, hogy MDMA típusú kábítószer.   

A 47 éves K. Zoltánt a rendőrök kábítószer-kereskedelem miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették, míg időközben a bíróság bűnügyi felügyeletét rendelte el. A KR NNI nyomozói természetesen vizsgálják, hogy a férfi kiktől szerezhette be a kábítószert, és pontosan kiknek adta tovább. Így nem kizárt, hogy a gyanúsítotti kör a jövőben bővülni fog. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.