Pécsett terjesztették a kábítószert

2023. 05. 30., k - 13:53
Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Három dílert vettek őrizetbe a baranyai rendőrök.

Kábítószer-kereskedelem elkövetésével gyanúsítható férfiakat vett őrizetbe 2023. május 26-án a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A gyanú szerint a férfiak az elfogásukat megelőző időszakban kábítószert terjesztettek Pécsett, a Kálvária utcában és annak környezetében, valamint a Pákolitz István utcában. 

A főkapitányság bűnügyi munkatársai a Baranya vármegyei „Mecsek” és a Somogy vármegyei "Kapos" Közterületi Támogató Alosztályok segítségével Pécsett, a Kálvária utcában elfogták a két dílert, a harmadik társukat pedig a Feketegyémánt téri otthonában.

A rendőrök az üggyel kapcsolatban további öt embert is elfogtak, akik a gyanú szerint a dílerektől vásároltak kábítószert. Velük szemben kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak, amely mind az öt esetben pozitív eredményt mutatott.

Ezt követően az egyik terjesztő lakásában kutatást tartottak, amely során kábítószer gyanúját keltő anyagokat, 4 millió forintot, egy nagy értékű autót, valamint egy mérleget találtak, és foglaltak le.

A terjesztőket és a vásárlókat is előállították a főkapitányságra, majd kihallgatták őket gyanúsítottként. A dílereket őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

A terjesztők ellen kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt, a vevők ellen pedig kábítószer birtoklása vétség elkövetése miatt nyomoz a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bírósági eljárást is vonhat maga után

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év harmincnyolcadik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Mínusz két autótolvaj

A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot. A gyanúsítottakat azóta letartóztatta a bíróság.

 

Mentés a Dunából

Egy járókelő és a budapesti vízirendőrök gyors segítsége ezúttal is életet mentett.