Pénzhamisítót és társait fogták el a rendőrök

2022. 07. 15., p - 12:57
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy férfi hamisította, társai pedig szervezték az üzletet, eurót lehetett náluk rendelni.

A győri rendőrök birtokába jutott információk szerint egy helybéli férfi Győrben az elmúlt hónapokban euró bankjegyek hamisításával foglalkozott, illetve azokat többféle címletben, megrendelés alapján tovább értékesítette olyan személyek felé, akik azokat felhasználták. A rendőrkapitányságon 2022 júliusában az elkövető és társai beazonosítása, a bűncselekmény megszüntetése érdekében nyomozást indítottak.

A begyűjtött adatok alapján szorult a hurok az illegális üzletet folytató férfi és társai körül, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Győri Rendőrkapitányság rendőrei közösen két helyszínen, ugyanazon időben 2022. július 14-én összehangolt akciót szerveztek az elfogásukra.

A bűnös tevékenység leleplezése érdekében az egyenruhások a 44 éves győri férfit és élettársát Nyúlon vonták közúti ellenőrzés alá, majd Győrújbaráton a lakhelyükön kutatást végeztek, amelynek eredményeképpen különböző félkész, illetve kész hamis bankjegyeket, speciális papírokat, hologramos matricákat, különböző címletű euró dombornyomókat, illetve hamis okmányokat, köztük angol és szlovák vezetői engedélyt, és különböző tagsági igazolványokat foglaltak le.

A győri férfi társát, egy 17 éves fiatalembert, aki megrendelés alapján tovább értékesítette a hamis eurókat, a lakcímén, Láziban fogták el, miközben további három, egy 26 éves győri, egy 39 éves celldömölki és egy 49 éves pápai férfival bonyolították le az eurós üzletet. Az elfogást követően Láziban szintén házkutatást végeztek a rendőrök, ahol különböző nagyobb címletű hamis eurós bankjegyeket foglaltak le.

A kutatások során az intézkedők kábítószergyanús anyagokat, maroklőfegyvereket és éles lőszereket is találtak, amiket szintén lefoglaltak. A rendőrkapitányságon kábítószer birtoklásának vétsége, és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntette miatt további eljárások indulnak.

A Győri Rendőrkapitányságon mind az öt férfit a nyomozók folytatólagosan elkövetett pénzt forgalomba hozatal céljából utánozva vagy meghamisítva elkövetett pénzhamisításának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a tolvaj

Besurrant egy férfi Szegeden egy lakásba, ahonnan televíziót, mobiltelefonokat és laptopot is lopott. A rendőrök elfogták.