Pillangóhatás

2021. 11. 09., k - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A fővárosi rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a férfit, aki a gyanú szerint több kocsit is feltört a főváros több kerületében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett és más bűncselekmény miatt indított eljárást egy budapesti férfival szemben, aki 2021. szeptember 1-jén a XXII. kerületben, valamint 2021. október 27-én a XI. kerületben is feltört egy autót.

A két eset közös vonása, hogy az elkövető mindkét jármű esetében a pillangóablakot törte be. A szeptemberi elkövetésnél a tolvaj a jármű csomagtartójából egy pénzt és iratokat tartalmazó táskát zsákmányolt összesen 200 ezer forint értékben. Októberben azonban már nem járt sikerrel, a BRFK XXII. és XI. Kerületi Rendőrkapitányság és a BRFK Gépjárműbűnözés Elleni Alosztály nyomozóival tetten érték, majd a helyszín közelében elfogták.

Az 50 éves F. Lászlót elfogása után előállították, majd a XXII. Kerületi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki lopás bűntett, valamint lopás bűntett kísérletének gyanúja miatt. A férfi a bűncselekményekkel kapcsolatban nem tett vallomást, ám a rendőrök őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság elrendelt.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.