Plusz bevétel

2023. 03. 24., p - 13:29
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A salgótarjáni rendőrök lecsaptak egy 63 éves terjesztőre, aki az elmúlt egy évben több alkalommal értékesített új pszichoaktív anyagot.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást folytat a 63 éves férfi ellen, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az elmúlt egy évben több salgótarjáni személynek adott el új pszichoaktív anyagnak minősülő szert. A terhelt a fogyasztókat lakásán fogadta, amelyek során a vásárlók a „füst” elnevezésű bódító anyagért cserébe készpénzt adtak át a férfinek.

A terhelt lakásán a hatóság tagjai kutatást tartottak, amely során egy pénztárcában több adag, már előre kiporciózott fehér színű port találtak meg és foglaltak le. A lefoglalt anyag az igazságügyi vegyészszakértő véleménye szerint N-etil-norpentedron hatóanyagot tartalmaz, ami új pszichoaktív anyagnak minősül. A férfi tettét súlyosbítja az a körülmény, hogy a kereskedelmet egy tanintézmény közelében folytatta.

A salgótarjáni rendőrök a 63 éves férfit elfogták, előállították és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A fogyasztókkal szemben a nyomozók szintén eljárást indítottak. Vagyonvisszaszerzés keretében a rendőrök gépjárművet és egyéb vagyontárgyakat – ékszereket, készpénzt, műszaki cikkeket – foglaltak le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tetten ért betörő

A szombathelyi rendőrök a helyszínen elfogták azt a 41 éves férfit, aki egy gyógyszertárba tört be tegnap éjjel.

 

Lopás miatt keressük!

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Halálos közlekedési baleset Kisújszállásnál

Egy férfi életét vesztette, továbbá hárman megsérültek, abban a közúti balesetben, ami a 4-es főúton Kisújszállás külterületén történt. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek.