Pont került a csalássorozat végére

2023. 03. 07., k - 15:03
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elkövetők, közel 700 embertől csaltak ki pénzt.

Üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság Putnoki Rendőrőrse egy budapesti 35 éves nővel és annak 42 éves párjával szemben.

A gyanúsított házaspár 2022. március 21-ét megelőző időpontban – közel két évig – egy online piactéren különböző termékeket hirdetett meg eladásra. A horgászfelszerelés mellett klímát, kávéfőzőt és elektronikai eszközöket is árultak.

A majd 700 vevő előre utalta a pénzt, esetenként akár 30 ezer forintot, a termékeket azonban soha nem kapták meg, az eladók pedig elérhetetlenné váltak.

A csalók közel hatmillió forinttal károsították meg a sértetteket. A pár, - a megszerzett jövedelmet – mindennapi megélhetésükre fordította, hiszen munkahellyel, ezzel együtt pedig legális jövedelemmel sem rendelkeztek.

Az Ózdi Rendőrkapitányság Putnoki Rendőrőrse előterjesztést tett a pár letartóztatására, amit ügyészi indítványozásra a bíróság elrendelt. Ez idő alatt a nő elhalálozott.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai segíthetnek a kockázati tényezők kiszűrésében, hogy biztonságban legyünk a világhálón is.

 

  • Vásárlás előtt érdemes mindig tájékozódni az eladóról, webáruházról, ellenőrizni és vigyázni, hogy csak a legszükségesebb adatainkat adjuk meg (név, postacím, esetleg telefonszám) vásárláskor!

 

  • Ne menjünk fejjel az enternek, ha valami túl olcsó, az túl szép, hogy igaz legyen!

 

  • Soha, sehol, senkinek ne utald előre a pénzedet!

 

A hozzátartozók figyelmeztessék idősebb rokonukat, ismerősüket, hogy az internetes vásárlásnál is legyenek óvatosak, kérjenek tanácsot egy-egy tervezett tranzakció előtt!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem hittek neki

Kétszer is eltiltották a vezetéstől és három körözés volt érvényben az ellen a 24 éves ráckeresztúri férfi ellen, akinek tetteit öccse akarta magára vállalni.