Pontot tettek a végére

2023. 06. 01., cs - 10:29
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Azonban a büntetőeljárás vizsgálati szakasza csak most kezdődik. A jászsági rendőrök őrizetbe vettek egy jászladányi fiatalt, aki a megalapozott gyanú szerint részben egyedül, részben társával 18 vagyon elleni bűncselekményt követett el az elmúlt időszakban.

Jászladányban az elmúlt két hónapban több vagyon elleni bűncselekmény is történt, melynek során ismeretlenek az ingatlanokba jogtalanul behatoltak és onnan különböző elektronikai eszközöket, kézi szerszámokat, gázpalackot, fűkaszát, mobiltelefonokat, készpénzt, élelmiszert, és ruhaneműket tulajdonítottak el. Két olyan bejelentés is érkezett a rendőrségre, amikor az udvaron parkoló járművekből vittek el értékeket. Az utolsó lopásról 2023. május 30-án érkezett bejelentés a nyomozóhatósághoz, akkor egy jászladányi ingatlan udvaráról fűkaszát loptak el.   

A nyomozók –  akik a kriminalisztika rendelkezésre álló eszköztárát alkalmazták a nyomozás során  – látókörébe került a bűncselekmények feltételezett elkövetője, egy helyi fiatal. Az egyenruhások a 17 éves férfit 2023. május 31-én előállították a Jászladányi Rendőrőrsre, majd a nyomozók 4 rendbeli lopás bűntett és 3 rendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. Vallomásában a jogsértő mindent beismert és elmondta, hogy a bűncselekményeket részben társával – akiről a rendőrök megállapították, hogy még nem töltötte be a 14. életévét – együtt követte el, valamint önként előadott 11 további vagyon elleni bűncselekményt. Így összesen 18 lopás írható a gyanúsított számlájára, ezek pontos tisztázására a büntetőeljárás további szakaszában kerül sor.

A nyomozóhatóság a terhelt őrizetbe vételéről határozott és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A Jászberényi Rendőrkapitányság Jászladányi Rendőrőrs többrendbeli lopás miatt folytatja az eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.