Rablás Ajkán: Őrizetben a fiatalok, akik a gyanú szerint elvették a sértett pénzét

2020. 10. 11., v - 08:13
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A helyi rendőrök a bejelentést követő néhány órán belül elfogták és előállították a két 18 éves gyanúsítottat.

Az Ajkai Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 18 éves zirci, és egy szintén 18 éves nyirádi lakos ellen. A nyomozás adatai alapján a két férfi 2020. október 9-én 23 óra körül az ajkai vasútállomástól követni kezdte a sértettet, majd bántalmazták azzal a szándékkal, hogy értékeit elvegyék tőle. A két elkövető a férfit több alkalommal megütötte és megrúgta, majd a tettesek átkutatták a ruházatát, és a nála lévő pár száz forint készpénzt, valamint egy több tízezer forint értékű karórát elvettek tőle.

A rendőrök a bejelentést követően rövid időn belül Ajkán elfogták a 18 éves nyirádi lakost, nem sokkal később zirci társát is, és előállították őket az Ajkai Rendőrkapitányságra. A két férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására az illetékes ügyészségnél.

rablás


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eredményes vadászat a vadászkürtért

A Győri Rendőrkapitányság a napokban zárta le egy 41 éves férfival szemben folytatott büntetőeljárását, aki Győrben egy vadászkürtöt talált és lopott el.

 

Nem várt belépő

Az üzlet megköttetett, de a dílert és több mint fél kiló drogot már az erzsébetvárosi rendőrök vitték el a kapualjból.

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.