Rablás elkövetőit fogták el az oroszlányi rendőrök

2021. 11. 26., p - 10:13
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A két tettes cigarettát és pénzt kért a sértettől, aki ennek nem tett eleget. Őt földre lökték, késsel kivágták a ruhája zsebét és telefonjával, valamint bankkártyájával együtt távoztak. A nyomozók másnap őrizetbe vették a támadókat.

A gyanú szerint egy 29 éves és egy 27 éves férfi november 24-én 22 óra előtt Oroszlányon cigarettát és pénzt kért egy férfitól. A sértett a kérésnek nem tett eleget, a két személy őt ellökte, majd a ruházatának egyik zsebét késsel kivágták. Tőle egy telefont és bakkártyát vettek el a tettesek, majd sietősen távoztak. Másnap reggel a bankkártyával dohányterméket és alkohol tartalmú italt próbáltak vásárolni egy helyi üzletben. A sértett még ezen a napon hajnalban tett feljelentést az Oroszlányi Rendőrkapitányságon.

A rendőrök a bevezetett nyomozati cselekmények során azonosították F. Zoltánt és Ny. Lászlót és őket gyanúsítottként kihallgatták. Ellenük felfegyverkezve elkövetett rablás miatt indult büntetőeljárás. Ny. Lászlóval szemben alkalmazott kábítószerteszt pozitív eredményt mutatott, így ellene kábítószer birtoklása miatt is indult büntetőeljárás, valamint az eddigi adatok alapján ő próbált fizetni a bankkártyával, így ellene csalás bűntett elkövetése miatt is. A két személy már nem volt ismeretlen a rendőrök előtt. A nyomozók a kutatás során megtalálták a bankkártyát, ami a sértettől származott. Ny. László továbbá a cselekményét bűnügyi felügyelete alatt követte el. 

Az Oroszlányi Rendőrkapitányság őket őrizetbe vette és kezdeményezte, hogy a Tatabányai Járás Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatásukra.

     


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halmozta a közlekedési jogsértéseket

A Kalocsai Rendőrkapitányság egyenruhásai őrizetbe vettek egy 21 éves fajszi férfit, aki ittasan, az eltiltás hatálya alatt úgy vezetett, hogy cserbenhagyás – és egy korábbi ittas vezetés – miatt büntetőeljárás volt folyamatban ellene.

 

Forró nyomon

Egy órán belül elfogták a dorogi rendőrök azt a férfit, aki egy tokodi családi házba akart betörni.

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Pályakarbantartási munkálatok és műszaki mentés miatt teljes szélességében lezárták az M43-as autópálya Makó felé vezető oldalát Maroslele közelében, ahol tegnap halálos baleset történt.

 

Meglopta a munkatársát

A férfi és ismerőse közel 1,5 millió forint készpénzt és arany ékszert lopott. A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást.