Rablás elkövetőit fogták el az oroszlányi rendőrök

2021. 11. 26., p - 10:13
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A két tettes cigarettát és pénzt kért a sértettől, aki ennek nem tett eleget. Őt földre lökték, késsel kivágták a ruhája zsebét és telefonjával, valamint bankkártyájával együtt távoztak. A nyomozók másnap őrizetbe vették a támadókat.

A gyanú szerint egy 29 éves és egy 27 éves férfi november 24-én 22 óra előtt Oroszlányon cigarettát és pénzt kért egy férfitól. A sértett a kérésnek nem tett eleget, a két személy őt ellökte, majd a ruházatának egyik zsebét késsel kivágták. Tőle egy telefont és bakkártyát vettek el a tettesek, majd sietősen távoztak. Másnap reggel a bankkártyával dohányterméket és alkohol tartalmú italt próbáltak vásárolni egy helyi üzletben. A sértett még ezen a napon hajnalban tett feljelentést az Oroszlányi Rendőrkapitányságon.

A rendőrök a bevezetett nyomozati cselekmények során azonosították F. Zoltánt és Ny. Lászlót és őket gyanúsítottként kihallgatták. Ellenük felfegyverkezve elkövetett rablás miatt indult büntetőeljárás. Ny. Lászlóval szemben alkalmazott kábítószerteszt pozitív eredményt mutatott, így ellene kábítószer birtoklása miatt is indult büntetőeljárás, valamint az eddigi adatok alapján ő próbált fizetni a bankkártyával, így ellene csalás bűntett elkövetése miatt is. A két személy már nem volt ismeretlen a rendőrök előtt. A nyomozók a kutatás során megtalálták a bankkártyát, ami a sértettől származott. Ny. László továbbá a cselekményét bűnügyi felügyelete alatt követte el. 

Az Oroszlányi Rendőrkapitányság őket őrizetbe vette és kezdeményezte, hogy a Tatabányai Járás Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatásukra.

     


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.