Rablás lett a lopásból

2023. 11. 08., sze - 13:29
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Bolti lopás után menekült el egy pár, és a férfi egy késsel fenyegette meg üldözőit. A jászapáti rendőrök bilincse igen hamar kattant az élettársak kezén.

Egy jászapáti élelmiszerboltba ment be egy nő és egy férfi 2023. november 6-án délután. Az asszony csokoládét, szeszes italt, kozmetikumot tett a bevásárlókosárba, míg a férfi egy tusfürdőt rejtett a ruhájába. Először a nő akart távozni a termékekkel fizetés nélkül, azonban az egyiken lévő áruvédelmi eszköz jelzett, ezért kirohant a boltból. A tulajdonos utánaszaladt, nyomukban a tusfürdőt ellopó férfival, aki a boltost durva szavakkal illette.

Időközben a boltos fia is utánuk ment, és kérte, hogy adják vissza az ellopott árukat. Ennek sem a nő, sem a férfi nem tett eleget, sőt, a férfi egy késsel fenyegetőzött, hogy ne pattogjanak, majd sietősen távoztak.

A jászsági rendőrök a bejelentést követően – a kamerafelvételeknek köszönhetően – hamar megállapították, hogy a bűncselekményt két helyi fiatal, egy 23 éves férfi és egy 19 éves nő követték el. Az élettársakat előállították a Jászapáti Rendőrőrsre, ahol a férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette, míg a nőt lopás vétsége miatt hallgatták ki. A nyomozó hatóság a férfi őrizetbe vételéről határozott, és kezdeményezte letartóztatását.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristálydílerek

A zuglói rendőrök egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított páron ütöttek rajta. A lakásukon talált drog mellett rengeteg pénzt, két autót és tizenegy mobiltelefont is lefoglaltak.

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.