Rablás, magánlaksértés, lopás és testi sértés miatt felelhet

2022. 11. 30., sze - 09:58
Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök gyorsított eljárásban folytatják le a nyomozást a tiszanánai férfi ellen.

Hívatlan látogató érkezett 2022. november 28-án 23 óra 20 perc körül egy tiszanánai asszonyhoz.

Miután a férfi bejutott a lakóház udvarára, az ott lakó észrevette a zajokat, ezért kiment a teraszra. Ezt követően egy szerszámnyéllel többször fejen ütötte a nőt, valamint 2000 forintot követelt tőle. A támadó nem elégedett meg az átadott pénzzel, még többet akart, de a sértett megtagadta, így életveszélyesen megfenyegette. Az asszony kihasználta az alkalmat, hogy a férfi letette a szerszámnyelet a kezéből, és ezt felkapva gyorsan bement a házba, bezárta az ajtót, majd a szomszédjához sietett, hogy értesítsék a rendőrséget.

Ez idő alatt a 25 éves elkövető betörte az egyik ablak üvegét, berúgta a bejárati ajtót, majd magához vett egy mobiltelefont és egy televíziót, de cselekménye közben megzavarták a szomszédok, így csak a telefont tudta elvinni.

.

Másnap hajnalban a településen elfogták a rendőrök a rablás és magánlaksértés bűncselekmények, valamint a lopás és súlyos testi sértés bűntett kísérlet gyanúja miatt keresett Sz. Pétert, akit őrizetbe vettek. Az ellopott mobiltelefont a nyomozók lefoglalták és visszaadták a tulajdonosának.

A Hevesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai kezdeményezték a gyanúsított gyorsított eljárás keretében történő bíróság elé állítását. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

 

Tanúnak érkezett, „bilincsben” távozott

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

 

Oda a kéjlak

A hatvani nyomozók két férfit gyanúsítanak prostitúció elősegítésével.

 

Lezárt akta: farkasszemet nézett kifosztójával

A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

 

Figyeljünk együtt!

Békésben tavaly az elsőbbségadás elmulasztása volt a legfőbb baleseti ok. Ezért a rendőrök zebráknál, kereszteződésekben folyamatosan figyelik, betartják-e a szabályokat a járművezetők, és egyben kérik őket, hogy figyelmesen közlekedjenek.