Rablás Mátraverebélyben

2018. 11. 23., p - 10:40
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Kétszer is ki akarta rabolni az időskorú sértettet az a 16 éves fiú, akit őrizetbe vettek a bátonyterenyei nyomozók.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2018. november 20-án 10 óra 16 perckor érkezett a bejelentés, miszerint egy idős férfit mátraverebélyi családi házában kiraboltak. A rendőrök a széleskörű adatgyűjtés eredményeképp beazonosították és rövid időn belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 16 éves fiút. 

A nyomozás adatai alapján a gyanúsított 2018. november 19-én a hajnali órákban bement az egyik mátraverebélyi családi házba, majd rátérdelt az ágyon fekvő időskorú, védekezésre képtelen sértett mellkasára. A fiatalkorú ezt követően pénzt követelt a sértettől és több alkalommal, ököllel megütötte, majd több tízezer forint készpénzt tulajdonított el. A fiú 2018. november 20-án a hajnali órákban ismét bement a férfi családi házába és pénzt követelt tőle, melyet követően átkutatta a helyiséget és érték nélkül távozott az ingatlanból. A sértett az elsődleges orvosi vélemény alapján a bántalmazás következtében könnyű sérülést szenvedett. 

Mint arról korábban hírt adtunk, a gyanúsított 2018. október 31-én az éjszakai órákban ugyanezen ingatlanból különböző értékeket tulajdonított el. A fiatalkorú a megalapozott gyanú szerint továbbá november 16. és november 17. között a község egy másik családi házának melléképületéből tűzifát tulajdonított el. 

A rendőrkapitányság épületébe előállított fiatalkorút a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásának indítványozását, melyet az illetékes bíróság 2018. november 23-án elrendelt. A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság egy rendbeli rablás bűntett, egy rendbeli rablás bűntett kísérlet és két rendbeli lopás vétség miatt folytat büntetőeljárást a 16 éves fiú ellen. 
 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az éjszakai rongálók

A Bajai Rendőrkapitányság munkatársai néhány órán belül beazonosították és elfogták azt a két fiatalt, akik festékszóró spray-vel összefirkáltak több gépjárművet, ingatlant, villanyoszlopot és közterületi burkolatot a hétvégén Szeremlén.

 

Szemtanúkat keresünk!

Kérjük, segítsenek az történtek tisztázásában a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának!

 

Rendőrkézen a betörő

Szerszámgépeket lopott egy felújítás alatt álló ingatlanból egy férfi Szentesen. A rendőrök rövid időn belül elfogták.