Rablás miatt kell felelnie a testvérpárnak

2022. 09. 13., k - 09:07
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök befejezték a debreceni ékszerboltrablás miatt indított ügy vizsgálatát.

Mint arról korábban hírt adtunk, 2022. január 27-én két férfi rontott be egy debreceni ékszerüzletbe. Egyikőjük fegyvert szegezett az eladóra, majd mindketten ütni-verni kezdték. A sértett és támadói között dulakodás alakult ki, majd a gyanúsítottak üres kézzel, a fegyverüket is hátrahagyva kényszerültek elmenekülni.

A rendőrök összehangolt és gyors reagálásának köszönhetően, percekkel a bejelentést követően elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőit. A 46 éves férfit és 37 éves öccsét gyanúsítotti kihallgatásukat követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2022. január 29-én elrendelt. Mindketten beismerő vallomást tettek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya jelenős értékre, fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást velük szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait megküldték az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megölte szomszédját

A bejelentést követő 30 percen belül kattant a bilincs annak a férfinak a kezén, aki Esztergomban bántalmazta ismerősét.

 

Sikeres együttműködés

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyomozói a Múcsonyi Polgárőr Szövetség munkatársainak az információi alapján fogták el a tolvajokat.

 

Halmozta a szabálysértéseket

Az Edelényi rendőrök elállítottak, majd szabálysértési őrizetbe vettek egy sofőrt, aki érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkező autójával, jogosítvány nélkül közlekedett.

 

Keressük Szabó Kittit

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy kazincbarcikai lány megtalálásához.