Rablás Veszprémben: pénzt követelt az álmából felriasztott sértettől

2023. 06. 02., p - 13:40
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A veszprémi rendőrök őrizetbe vették a férfit.

Egy Veszprémben történt rablásról érkezett bejelentés a rendőrségre 2023. május 31-ére virradó éjszaka. A helyszínre érkező járőröknek a sértett elmondta, hogy láthatóan bódult állapotban egyik ismerősük az éjszaka rájuk törte az ajtót és késsel hadonászva pénzt követelt. Az álmukból felvert háziakat megfenyegette, hogy amennyiben nem adnak neki pénzt, megöli őket.

A lakásban a tulajdonoson és élettársán kívül még egy férfi tartózkodott, aki felriadt a kiabálásra, majd fogott egy nagy fadarabot és az elkövető mögé állt. A tettes azonban ezt észlelve megfordult, majd a férfit a késsel a bal alkarján megsebesítette. A támadó ezek után menekülni kezdett, útja során kitörve a bejárati üvegajtót, melynek következtében több sérülése is keletkezett.

Az elmenekült támadó a belvárosban megpróbálta a sebeit ruházatával bekötözni, de mivel a vérzés nem állt el, jelentkezett a kórházba ellátásért, ahol a rendőrök elfogták. Kábítószer gyorstesztet is alkalmaztak nála, amely pozitív eredményt mutatott. A 23 éves helyi lakost orvosi ellátása után előállították, majd őrizetbe vették és a nyomozók rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A Veszprémi Rendőrkapitányság előterjesztést tett az illetékes ügyészségen a férfi letartóztatásának indítványozására.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályakezdők köszöntése

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság állományában kilenc frissen kinevezett tiszthelyettes kezdte meg szolgálatát.

 

Kerékpárokra fájt a foga

A Karcagi Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat egy 30 éves helyi férfival szemben, aki a gyanú szerint több biciklit is meglovasított az elmúlt időszakban, továbbá boltokat is kirámolt.

 

Rossz társasággal italozott

A sértett amint elaludt, a három fős elkövetői kör a táskáját ellopta, amiben műszaki cikkek voltak. A tatabányai rendőrök azonosították és kihallgatták az elkövetőket, közülük két főt őrizetbe vettek.

 

Rangos szakmai elismerés: Szagolunk és Védünk

Hagyományteremtő céllal alapított díjat dr. Varga Péter r. dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, hogy a rendőrszakmai munkát segítő négylábú társak közül az arra legérdemesebb minden évben elismerésben részesüljön.

 

Zalai közlekedésrendészeti tapasztalatok

Ittas vezetőket szűrtek ki a forgalomból, és több száz olyan járművezetővel szemben intézkedtek a Zala vármegyei rendőrök, akik túllépték a megengedett sebességet.

 

A forgalomban részt vevők biztonsága az első

Bár vármegyénkben az utóbbi években nem jellemzők az illegális gyorsulási versenyek, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedés biztonságára kockázatot jelentő gyorsulási versenyek megakadályozására, valamint az úgynevezett driftelők és az engedély nélkül átalakított gépjárművek kiszűrésére.