Rács mögött a tatabányai rablók

2024. 04. 17., sze - 11:31
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

Könnyen, és gyorsan akart pénzt szerezni négy fiatal, ezért szólítottak le egy férfit Tatabányán április 13-án késő éjszaka. Két 17 éves, egy 18 éves tatabányai, valamint egy 21 éves tatai férfi állta körbe a sértettet, majd tőle cigarettát kértek. A megszólított ezt nem teljesítette, ezért őt az egyikük fejen rúgta. A sértett a földről felállt, de ekkor őt tovább bántalmazták, erőszakkal elvették a pulóverét, valamint a kabátját. A megszerzett ruházatából elvették a pénztárcáját, pénzét, - 13 ezer forintot -, és a telefonját. Később kiderült, a sértett orrcsonttörést szenvedett.

Az elkövetők nem sokáig maradtak szabadlábon, három napon belül már bilincs kattant rajtuk. A nyomozás során a tatabányai rendőrök azonosították őket, a négy főt gyanúsítottként kihallgatták. A három tatabányai és a tatai lakos ellen csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt indult büntetőeljárás. A kihallgatásukat követően őket őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. A négy fő közül kettő ellen jelenleg is lopás miatt van folyamatban büntetőeljárás.

1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Kollár Zoltán

A 67 éves férfi megtalálása érdekében a győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Bilincsben

Közel egymillió forint összértékű kerékpárt és rollert lopott egy székesfehérvári férfi, a rendőrök elfogták.

 

Rongált és lopott – őrizetben

A kecskeméti nyomozók őrizetbe vették azt a fiatalt, aki egy nap alatt legalább öt bűncselekményt követett el a vármegyeszékhelyen.

 

Fokozott ellenőrzés

A Tatabányai Rendőrkapitányság fokozott ellenőrzést tart 2024. május 24-én 12:00 órától május 24-én 24:00 óráig.

 

Betörő rendőrkézen

A zuglói rendőrök azonosították és elfogták azt a férfit, aki egy XIV. kerületi sörözőbe tört be, onnan szeszes italt és pénzt vitt el.