Rács mögött a vizslási díler

2023. 10. 26., cs - 12:35
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A salgótarjáni rendőrök megakadályozták, hogy egy vizslási lakos új pszichoaktív anyagokat árusítson a továbbiakban.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vettek egy 47 éves, Vizsláson élő férfit, aki a megalapozott gyanú szerint 2023-ban többeknek árult új pszichoaktív anyagot. A vásárlók otthonában keresték fel a férfit, aki számos alkalommal adott át részükre fehér, por állagú szert ellenértékért cserébe.

A fogyasztókkal szemben folytatott eljárásba bevont igazságügyi vegyész szakértő megállapította, hogy a tőlük lefoglalt anyagban N-etil-norpentedron mutatható ki, ami megegyezik a gyanúsított által árult szerrel, és új pszichoaktív anyagnak minősül.

A rendőrök a férfi lakhelyén október 25-én kutatást tartottak, égett fóliadarabokat, és a porciózott anyag csomagolásához használatos tárgyakat találtak, amely új pszichoaktív anyag fogyasztására, illetve értékesítésére utal. Az egyenruhások vagyonvisszaszerzés keretében különböző értéktárgyakat – televíziókat, tabletet – foglaltak le.

A salgótarjáni nyomozók a férfit elfogták, előállították és kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A bűncselekmény elkövetését elismerte. A hatóság tagjai őrizetbe vették.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához.

 

Eltűnt Balogh Dániel Dominik

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú megtalálása érdekében.

 

Az új úton is 90 a megengedett!

A közelmúltban átadott, Tolnát és Bács-Kiskun vármegyét összekötő Tomori Pál híd közelében visszatérően ellenőrizzük a közlekedők sebességét.

 

Álmából riadt fel a rablóra

A rendőrök másfél órán belül elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki betört egy komlói lakásba, majd az ott lévő sértettet is bántalmazta.

 

Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.