Rajtaütések

2024. 05. 17., p - 13:16
Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A somogyi rendőrök 12 embert fogtak el kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt, közülük négyet őrizetbe is vettek.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat információi alapján a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság bevetési egysége (MEKTA) a baranyai, zalai és Vas megyei rendőrökkel közösen, egyszerre több településen hajtottak végre rajtaütéseket. A május 15-i összehangolt akció során 12 drogdílert fogtak el az egyenruhások. A feltételezett elkövetők a fentieken túl Tolnában és Budapesten is értékesítették a kábító hatású anyagokat, alkalmanként egy fiatalkorú terjesztő bevonásával.

A rajtaütést követő kutatásokon a nyomozók közel 300 gramm amfetamint, 118 MDMA tablettát, 40 gramm 3MMC pszichoaktív anyagot (kristályt), valamint kábítószer termesztéshez és fogyasztáshoz használatos eszközöket, tárgyakat foglaltak le.

Összesen tizenkét embert fogtak el, és hallgattak ki kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt. Közülük négyet őrizetbe is vettek, a 26 éves látrányi, a 45 éves dombóvári, és a 35 valamint 42 éves pécsi lakosokkal szemben letartóztatást kezdeményeztek.

A bűncselekmény elkövetésével szerzett vagyon elkobzása érdekében a rendőrök egy nagy értékű luxusautót, műszaki cikkeket, és csaknem 1 millió forintnyi pénzt foglaltak le.

Az egyik elfogásról videó is készült.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához.

 

Eltűnt Balogh Dániel Dominik

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú megtalálása érdekében.

 

Az új úton is 90 a megengedett!

A közelmúltban átadott, Tolnát és Bács-Kiskun vármegyét összekötő Tomori Pál híd közelében visszatérően ellenőrizzük a közlekedők sebességét.

 

Álmából riadt fel a rablóra

A rendőrök másfél órán belül elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki betört egy komlói lakásba, majd az ott lévő sértettet is bántalmazta.

 

Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.