Redőnyösnek adta ki magát a tolvaj

2022. 10. 14., p - 07:35
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kalocsai nyomozók egy 44 éves bajai férfival szemben nyomoznak, aki a gyanú szerint többször visszajárt egy 85 éves asszonyhoz pénzt lopni. A gyanúsított redőnyszerelőnek mondta magát, azonban az asszony szemfüles gondozóját nem tudta átverni.

Gondozottjához ment egy szociális munkás két nappal korábban Ordason, ahogy teszi ezt minden hétköznap. Az asszony miután végzett a 85 éves néni ápolásával, beszélgetésbe elegyedett egy ismerősével az utcán. Ekkor gyanús dologra lett figyelmes: egy ismeretlen férfi megállt kocsival az idős nő háza előtt, majd bement a lakásba. A gondozó nem hagyta annyiban a dolgot, felírta a rendszámát és a férfi után eredt, akit a konyhában talált a szekrényben kutakodva. A gondozó kérdőre vonta az idegent, aki habozás és zavartság nélkül közölte, hogy a redőnyt jött megszerelni. Előadta, hogy csak poharat keresett a konyhában, de már készül is távozni. Arra a kérdésre, hogy ki hívta, viszont nem tudott válaszolni, helyette inkább gyorsan kereket oldott. Ez idő alatt az idős asszony a kamrában volt, macskát etetett és csak a történtek végére ért be a lakásba.

A gondozó sejtette, hogy csalóval lehetett dolguk, ezért ellenőrizte az idős félretett pénzét, amiből hiányzott 20.000 forint. Ekkor értesítette a Kalocsai Rendőrkapitányságot a történtekről. A sértett elmondta a nyomozóknak, hogy nem először járt nála a „redőnyös” és többször tapasztalta, hogy eltűnt a pénze egy része. Kiderült, hogy összesen 130.000 forintot vitt el tőle a férfi.  A szemfüles gondozónak hála, a rendszám alapján gyorsan beazonosították a feltételezett elkövetőt. A 44 éves bajai lakost gyanúsítottként hallgatták ki lopás miatt. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését. A rendőrök a házkutatás során lefoglaltak tőle 107.500 forintot, és visszaadták a tulajdonosának. A fentmaradó összeget a gyanúsított bevitte a rendőrségre, az egyenruhások pedig átadták az idős sértettnek. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

Állati csontokat találtak a közelmúltban egy balástyai tanya falában.

 

A migráció, mint üzlet

Ezzel a címmel szervezett szakmai konferenciát a KR NNI. A kétnapos képzés során a szakemberek az illegális migrációra épülő nemzetközi szervezetek által elkövetett bűncselekmények elleni küzdelem legújabb kihívásait vették górcső alá.

 

Életet mentettek a jászsági rendőrök

A jászapáti rendőrök több mint fél óráig alkalmaztak mellkaskompressziót egy eszméletlen 74 éves jászberényi férfi megmentése érdekében, aki az időben megkezdett újraélesztésnek köszönhetően életben maradt.

 

Rablás egy üveg borért

A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, ki betört egy 86 éves szendrői idős emberhez.

 

Felismeri?

A dunakeszi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.