Rekord mennyiségű kábítószert vontunk ki a piacról – a rendőrség XXI. századi módszerekkel nyomoz

2022. 03. 18., p - 11:46
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A 2021-ben megalakult Online Kábítószer és Gyógyszerhamisítás Elleni Munkacsoport sikeres akciósorozata hívta életre a rendőrség 2022. március 18-ai sajtótájékoztatóját.

Videók:

Sajtótájékoztató 

Elfogások

NBT kisfilm

A sajtótájékoztatón Dr. Csákó Ibolya r. alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Főosztály Bűnügyi Osztály kiemelt főreferense az elmúlt időszak azon ügyeinek felderítését összegezte, amelyek során a rendőrség a – részben az online térben zajló – kábítószer-kereskedelem ellen vette fel sikeresen a harcot, megakadályozva ezzel hatalmas mennyiségű drog fogyasztókhoz kerülését.

Oláh-Paulon László r. alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Főosztály Bűnmegelőzési Osztály vezetője tájékoztatójában ismertette a rendőrségi bűnmegelőzés elsősorban a keresletcsökkenést célzó, folyamatos prevenciós munkáját.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A rendőrség nevében

Egy miskolci férfi sms-t kapott a „rendőrség nevében” arról, hogy megbüntették, és kérték, kattintson a linkre. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül.

 

Őrizetben a rabló

Két nőre is rátámadt az a miskolci férfi, akit azonosítottak, majd elfogtak a rendőrök.