Rémhírt terjesztett, a rendőrök elfogták

2020. 05. 08., p - 05:00
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A bonyhádi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt az 52 éves aparhanti nőt, aki arról írt közösségi oldalán, hogy az országban több egészségügyi intézményt rövidesen bezárnak.

A Bonyhádi Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást rémhírterjesztés bűntett gyanúja miatt 2020. április 27-én az egyik közintézmény feljelentése alapján.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy nő az egyik közösségi oldalon, a saját profiloldalán – nagy nyilvánosság előtt a közveszéllyel összefüggésben – egészségügyi intézmények bezárásáról olyan valótlan tényeket tartalmazó szöveget írt ki, amely alkalmas arra, hogy az emberek nagyobb csoportjában zavart, valamint nyugtalanságot keltsen. A bejegyzés továbbá alkalmas arra is, hogy az ellátórendszerbe vetett közbizalmat megingassa.

A bonyhádi nyomozók rémhírterjesztés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 2020. május 7-én gyanúsítottként hallgatták ki az 52 éves aparhanti nőt, aki a valótlan tényeket tartalmazó bejegyzést közzétette.   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem adta meg

Egy személygépkocsi vezetője az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére úgy hajtott be az útkereszteződésbe, hogy baleset lett a vége.

 

Remekül szerepeltek

Az előkelő hatodik helyen végzett a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság csapata az országos strandröplabda bajnokságon.