Rendőrkézen a betörés feltételezett elkövetője

2020. 11. 07., szo - 08:17
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A mosonmagyaróvári járőrök ébersége eredményre vezetett.

A rendőrök Mosonmagyaróváron, a Malomszer utca és a Cserháti Sándor utca kereszteződésében figyeltek fel két kerékpárral közlekedő férfire 2020. november 6-án 2 óra 15 perckor, akik a késői időpont ellenére egy láncfűrészt és horgászbotokat szállítottak. A járőrök utánuk eredtek, amit észlelve a biciklisek szétváltak és megpróbáltak egérutat nyerni. Az egyenruhások a fűrészgéppel menekülő férfit a Lucsony utcában érték utol, ahol őt elfogták, majd átvizsgálták ruházatát és táskáját, amelynek eredményeként horgászfelszerelésekre és egy sarokcsiszolóra bukkantak. A tárgyak eredetét nem tudta hitelt érdemlően igazolni, ezért a mosonmagyaróvári lakost a helyi rendőrkapitányságra előállították.

A 24 éves férfi a nyomozók kérdéseire elismerte, hogy a nála talált dolgokat a Lajtaszer utcában található ingatlan udvarán lévő fészerből lopták el társával, ezért őt a rendőrök lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A bűncselekmény végrehajtása során közreműködő tettestársának felkutatása folyamatban van.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Majdnem gyalogosokat gázolt a zebrán

A sofőrt a hatóság az elsőbbségadási szabályok megsértése miatt négy hónapra eltiltotta a vezetéstől és harmincezer forint pénzbírsággal sújtotta.