Rendőrkézen a kábítószer-kereskedő és a fogyasztói

2022. 11. 30., sze - 15:01
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Győri Rendőrkapitányság nyomozói, valamint a Győri Rendőrőrs és a Körzeti Megbízotti Alosztály állományának összehangolt munkája eredményeként sikerült azonosítani és elfogni négy férfit és egy nőt.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a hatóság látókörébe került 45 éves győri férfi 2022. májusától rendszeresen Győr közigazgatási területén kábítószert vásárolt, illetve azt tovább értékesítette –alkalmanként csekély mennyiségben - különböző fogyasztóknak az ismeretségi körében.

A rendőrök a drogterjesztéssel foglalkozó gyanúsítottat és annak utasát gépkocsival való közlekedéskor, egybehangolt akció során, Győrben 2022. november 23-án vonták ellenőrzés alá és fogták el. A nyomozók kábítószergyanús anyagokat, többek között növényi törmelékeket, alufóliába és fecskendőbe csomagolt kristályos anyagokat, kék színű tablettákat, illetve kereskedelemre utaló eszközöket, tasakokat foglaltak le tőlük.

A kábítószer kereskedelemmel gyanúsított győri férfi lakhelyén tartott kutatás során további kettő férfi és egy nő került elfogásra, akiknél szintén kábítószergyanús agyagok kerültek lefoglalásra. Az egyenruhások mindhárom személyt előállították a Győri Rendőrkapitányságra.  Az intézkedéskor elfogott egyik győri férfi, P. Á. vonatkozásban kiderült, hogy vele szemben négy élő körözés volt érvényben, kábítószer birtoklás vétsége, pénzhamisítás bűntette és közlekedési bűncselekmények miatt.

A nyomozók a kereskedéssel foglalkozó férfit - őrizetbe vétele mellett - kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd 2022. november 25-én letartóztatása megtörtént. Az intézkedők további azonosított négy főt kábítószer birtoklás vétségének elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlekedésrendészeti összefoglaló

Fejér vármegyében a rendőrök 70 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, 9 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból, továbbá ellenőrizték passzív a biztonsági eszközök használatát és a sebességhatárok betartását is.

 

Éjszakai riasztó

A készenléti rendőrök előbb elfogták a gépkocsifeltörőt, mint ahogy az autó tulajdonosa észlelte volna a bűncselekményt.