Rendőrkézen a kemecsei támadó-videóval frissítve

2022. 02. 10., cs - 15:47
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Hencidán elfogták a rendőrök az európai és nemzetközi elfogatóparancs alapján emberölés kísérlete bűntett elkövetése miatt körözött Gy. A.-t.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Berettyóújfalui Rendőrkapitányságának munkatársai ellenőriztek egy hencidai ingatlant 2022. február 10-én. Az emberölés kísérlete bűntett elkövetése miatt körözött Gy. A. 33 éves helyi lakost keresték, aki információjuk szerint ott rejtőzött el a hatóság elől. A lakóházat átkutatták, és a körözött férfit egy szekrény mögött, pokrócok alá elrejtőzve megtalálták, elfogták, és a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra előállították.

A férfi ellen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya aljas indokból vagy célból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. A nyomozás adatai szerint a férfi 2022. február 5-én este Kemecsén felkereste volt barátnőjét, akit megöléssel fenyegetett, és olyan súlyosan bántalmazta, hogy a nő mindkét szemét elvesztette, ezzel maradandó fogyatékosságot szenvedett.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói és a Mélységi- ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársai Gy. A.-t a Hajdú-Bihar megyei kollégáktól 2022. február 10-én átvették, és Nyíregyházára szállították.

Az eljárást folytató nyomozó hatóság munkatársai megkezdték az élet elleni bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfi elszámoltatását, kihallgatása folyamatban van.   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tetten ért betörő

A szombathelyi rendőrök a helyszínen elfogták azt a 41 éves férfit, aki egy gyógyszertárba tört be tegnap éjjel.

 

Lopás miatt keressük!

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Halálos közlekedési baleset Kisújszállásnál

Egy férfi életét vesztette, továbbá hárman megsérültek, abban a közúti balesetben, ami a 4-es főúton Kisújszállás külterületén történt. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek.