Rendőrkézen a kerékpáros tolvajok

2023. 09. 19., k - 14:53
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A nyíregyházi nyomozók néhány napon belül azonosították és elfogták a tetteseket.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 13, egy 16 és egy 18 éves nyíregyházi lakossal szemben.

Egy fiatal fiú tett feljelentést a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon, és elmondta, hogy 2023. szeptember 10-én este hazafelé tartott, amikor az egyik gyalogos-átkelőhelynél két biciklis fiatal pénzváltás ürügyén megszólította. A fiúk kérését elutasította, és tovább folytatta útját. Ekkor hirtelen egy harmadik kerékpáros, vélhetően az előző kettő ismerőse, nagy sebességgel mellé hajtott, és kitépte a nyakából az ezüstláncát.

A rendőrök a bejelentés után haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést és a sértett személyleírása alapján az ismeretlen elkövetők azonosítását, felkutatását. Néhány napon belül elfogták a három fiatalt, akik gyanúsítotti kihallgatásukon beismerő vallomást tettek.

A rendőrök az adatok alapján azt is megállapították, hogy a három fiatal megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy az ékszerlopást megelőző napokban feltörtek egy nyíregyházi büfékocsit, ahonnan energiaitalokat és csipszeket vittek el.

A gyanúsítottak az eljárás alatt szabadlábon védekezhetnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ki ismeri fel?

A miskolci nyomozók a lakosság segítségét kérik egy bolti tolvaj azonosításához.

 

Kétkerekűt lopott

Lezárult a nyomozás annak a férfinak az ügyében, aki eltulajdonított Szegeden egy biciklit.

 

Elfogták

Többrendbeli kifosztás és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás a Bicskei Rendőrkapitányságon egy helyi lakossal szemben.

 

Remekeltek

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság csapata a 2. helyen végzett az Országos Rendőr Kispályás Labdarúgó Bajnokságon. Kollégáink ezzel a sikerrel jogot nyertek a Belügyminisztérium szervei részére szervezett tornán való részvételre is.

 

Közösen ellenőriztek

A kunszentmiklósi rendőrök a közlekedési hatóság közreműködésével nézték át az autókat.