Rendőrkézen a veszprémi műszaki cikk-tolvajok

2023. 10. 31., k - 11:45
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai kezdeményezték három betörő letartóztatását.

A Veszprémi Rendőrkapitányság járőrei 2023. október 28-ára virradóra riasztó hangjára lettek figyelmesek. A hang forrását követve az egyik helyi műszaki áruházhoz értek, ahol éppen három férfi menekült a betört kirakatüvegen át. Az elkövetők arcát maszk fedte és kapucnit viseltek.

A rendőrök megállapították, hogy a tettesek behatoltak az áruházba, betörték a tárolóvitrinek üvegét és műszaki cikkeket vittek el több mint négymillió forint értékben. Az egyenruhások a három menekülő betörő közül egy 24 éves várpalotai lakost a helyszín közelében elfogtak. A nyomozók a férfi többi társát rövid időn belül azonosították, a bűncselekmény elkövetésében aktívan részt vevő 39 éves budapesti tettest, valamint a kitervelő és a végrehajtást megszervező 42 éves várpalotai férfit még aznap előállították.

A betörők negyedik társának tartózkodási helye egyelőre ismeretlen, ezért a nyomozó hatóság elfogatóparancsot bocsátott ki vele szemben.

A nyomozók az elkövetőket – őrizetbe vételük mellett – lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, a Veszprémi Rendőrkapitányság kezdeményezte letartóztatásukat az illetékes ügyészségen.

Az áruház kára nagyrészt megtérült, mivel a betörőket az egyenruhások megzavarták, és az elkövetők menekülésük közben a zsákokba csomagolt műszaki cikkeket a helyszínen és annak közelében hátrahagyták.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.