Rendőrkézen az agancstolvajok

2021. 02. 21., v - 08:48
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A férfiak engedély nélkül gyűjtöttek agancsokat a Lenti környéki erdőkben.

A Lenti Rendőrkapitányság körzeti megbízottai 2021. február 16-án délután Rédicsen állítottak meg egy teherautóval közlekedő férfit és utasát. A gépkocsi átvizsgálása során a jármű utasterében és a raktérben több darab hullajtott agancsot és egy trófeát találtak az egyenruhások, melynek eredetére vonatkozóan a férfiak elmondták, hogy azt a lendvakecskési erdőben, a Csuszigáló erdőrészletben találták. A beszerzett információk alapján a trófeákat a területileg illetékes erdészet tudta és engedélye nélkül gyűjtötték össze a férfiak, ezért a rendőrök előállították őket a Lenti Rendőrkapitányságra. A rendőrök a személyek otthonaiban jelentősebb mennyiségű szarvasagancsot és egyéb trófeát, valamint agancsból készült használati tárgyakat találtak, melyeknek eredetét vizsgálják. Az eljárás adatai alapján az eset körülményeit a Lenti Rendőrkapitányságon lopás elkövetése miatt büntetőeljárás keretében vizsgálják.

Szintén a körzeti megbízottak ellenőrizték azt az 54 éves reszneki férfit, akit Külsősárd külterületén állítottak meg a helyi vadásztársaság tagjának észlelése alapján 2021. február 20-án 15 óra 35 perckor. A férfi kerékpárjának csomagtartóján egy nagyméretű szarvasagancsot szállított, melynek eredetét nem tudta igazolni, az agancsgyűjtésre engedéllyel nem rendelkezett. A férfi ügyében - őrizetbevétele mellett - tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a Magyarországon hatályban lévő jogszabályok értelmében az elhullott vad és agancs az illetékes vadászatra jogosultak tulajdonát képezi. Ha valaki az erdőben elhullajtott agancsokat hazaviszi, akkor lopást követ el, annak értékétől függően az eljárás során a hatóságok szabálysértési vagy büntetőeljárás keretében vizsgálják az elkövetés körülményeit. Amennyiben ilyen agancsokat találnak, haladéktalanul értesítsék az illetékes vadásztársaságot!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halmozta a közlekedési jogsértéseket

A Kalocsai Rendőrkapitányság egyenruhásai őrizetbe vettek egy 21 éves fajszi férfit, aki ittasan, az eltiltás hatálya alatt úgy vezetett, hogy cserbenhagyás – és egy korábbi ittas vezetés – miatt büntetőeljárás volt folyamatban ellene.

 

Forró nyomon

Egy órán belül elfogták a dorogi rendőrök azt a férfit, aki egy tokodi családi házba akart betörni.

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Pályakarbantartási munkálatok és műszaki mentés miatt teljes szélességében lezárták az M43-as autópálya Makó felé vezető oldalát Maroslele közelében, ahol tegnap halálos baleset történt.

 

Meglopta a munkatársát

A férfi és ismerőse közel 1,5 millió forint készpénzt és arany ékszert lopott. A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Lecserélte a rendszámtáblát

A debreceni nyomozók egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a 40 éves férfit.