Rendőrkézen az Alsóörsön balesetet okozó, majd segítségnyújtás nélkül elhajtó sofőr

2023. 05. 22., h - 13:44
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság vizsgálatot indított az ügyben.

Egy személygépkocsi sofőrje 2023. május 20-án 19 óra 10 perckor Alsóörs belterületén egy kereszteződéshez érve nem adott elsőbbséget egy szabályosan haladó motorkerékpárosnak. Az autó nekiütközött a motor jobb oldalának, majd az nekicsúszott és ütközött egy vele szemből érkező másik gépkocsival is.

A balesetet okozó férfi ugyan megállt, kiszállt az autójából és megkérdezte az úttestről felállni próbáló motorost megsérült-e, de ezek után segítségnyújtás és adatainak hátrahagyása nélkül elhajtott a helyszínről. A 62 éves balatonalmádi motoros súlyos sérüléseket szenvedett a baleset következtében.

A helyszínre érkező rendőrök adatgyűjtésének eredményeként azonosították, majd otthonában elfogták a 71 éves szintén balatonalmádi lakost. Ezután a rendőrök a férfit előállították, majd őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként kihallgatták. A vele szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt továbbá pozitív értéket mutatott. A lakóhelyén megtartott kutatás során egy műanyag dobozban zöld színű növényi anyagmaradványokat és őrlőt is találtak az egyenruhások.

Az elkövető ellen a Balatonfüredi Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított, továbbá kábítószer birtoklása vétség elkövetésének gyanúja miatt is büntetőfeljelentést tettek vele szemben.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mozgó sorfal, lánc, védelmi alakzat, folyosó…

Csak néhány azok közül a csapatszolgálati elemek közül, amiket a Készenléti Rendőrség (KR) kiképzési és módszertani szakemberei gyakorlatban tanítottak meg a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Ezred tízfős csoportjának. A rendőrök által tartott kétnapos tömegkezelési tréning a KR központi objektumában zajlott.

 

Őrizetben a késdobáló

A rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a csobaji férfit, aki kést dobott a felesége hátába.

 

Tudta, mit tesz?!

Csaknem tragédiába torkollott egy családi vita Tiszaderzsen. Egy férfi láncfűrésszel vágta meg édesanyja kezét, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

 

Elfogták a rablás elkövetőit

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécskei Rendőrőrsének munkatársai két fiatalt gyanúsítanak azzal, hogy bántalmaztak egy idős férfit és elvették a pénzét.

 

Reszkessetek, betörők!

Több lakásba hatolt be két makói férfi az elmúlt esztendőben Csongrád-Csanád vármegyében. A szegedi nyomozók véget vetettek a sorozatnak, a duót elfogták és őrizetbe vették.

 

Felismeri a férfit?

A soproni nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen személy azonosításához.