Rendőrkézen az ékszertolvaj

2022. 02. 15., k - 09:32
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A nyomozók elfogták a férfit, aki kővel zúzta be egy nyíregyházi ékszerbolt kirakatát, és kifosztotta.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást R. D. 30 éves nyíregyházi lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a férfi 2022. február 7-én éjszaka egy térkővel törte be az egyik nyíregyházi ékszerüzlet kirakatüvegét, onnan négy karkötőt magához vett, és sietve távozott.

A rendőrök a bejelentést után az ismeretlen elkövető mielőbbi azonosítása, és kézre kerítése érdekében adatgyűjtést végeztek, beszerezték a környék térfigyelőkameráinak felvételeit, ami alapján felhívást tettek közzé. Néhány napon belül sikerült megállapítaniuk a keresett férfi személyazonosságát, akit 2022. február 14-én lakóhelyén elfogtak, és a rendőrkapitányságra előállítottak. R. D. gyanúsítotti kihallgatása alatt beismerte tettét, vallomásában elmondta, hogy az ékszereket egy zálogházban eladta. A nyomozók a bűncselekményből származó ékszereket lefoglalták, és hiánytalanul visszaadták a tulajdonosnak. A gyanúsított a büntetőeljárás alatt szabadlábon védekezhet.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset-megelőzési céllal

A kiemelt baleseti okokra visszavezethető szabálysértések és szabályszegések, valamint a balesetek megelőzése érdekében ellenőriztek fokozottan a szentendrei rendőrök.

 

Földön, levegőben

Öt napon át tartó közlekedésrendészeti akciót bonyolítottak le a ceglédi rendőrök. A szervezett ellenőrzés-sorozatban 218 szabálytalankodó sofőrt szűrtek ki.

 

Végiglopta az éjszakát

Négy bűncselekményt követett el néhány órán belül egy férfi Tatabányán. A rendőröknek köszönhetően többre már nem volt alkalma, ugyanis elfogták és őrizetbe vették.

 

Kapott az alkalmon

Slusszkulcsot talált egy komáromi parkolóban egy férfi. Ő azonban ahelyett, hogy a tulajdonost kereste volna meg, inkább a hozzá tartozó autót kutatta fel, amit aztán el is vitt.

 

Teljes útlezárás az M5-ös autópályán

Két kamion és egy kisteherautó ütközött Lajosmizse térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták a sztrádát.