Rendőrkézen négy kecskeméti tolvaj

2021. 10. 19., k - 10:15
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Közel két tucat lopás miatt nyomoznak a megyeszékhelyi rendőrök, a feltételezett elkövetőket elfogták és őrizetbe vették.

A Kecskeméti Rendőrkapitányságra 2021 júliusa és októbere között több vagyon elleni bűncselekményről érkezett bejelentés, és mivel az esetek körülményei hasonlóságot mutattak, a nyomozók úgy vélték, hogy összefügghetnek.

Az egyik megyeszékhelyi társasház tárolóiba háromszor is betörtek idén szeptemberben. Az ajtókat felfeszítették és horgászfelszereléseket, bicikliket, valamint hangszórókat loptak a helyiségekből. Az eseteknek hét sértettje van, akiknek több százezer forint káruk keletkezett.

A tolvajok másik társasházból is vittek el hasonló értékeket, valamint több esetben törtek fel gépkocsikat, amelyekből rádió fejegységeket, illetve szerszámokat loptak. Az elkövetők attól sem riadtak vissza, hogy egy lakóház udvarába másszanak be, és elvigyenek onnan egy elektromos kerékpárt.

A kecskeméti nyomozók sorban fogták el a bűncselekmények feltételezett elkövetőit. Először egy 31 éves nőt szeptember 25-én, majd 19 éves és 36 éves férfi társait vették őrizetbe október 8-án. A banda negyedik tagját, egy 26 éves férfit október 16-án füleltek le. A feltételezett elkövetőket gyanúsítottként hallgatták ki többrendbeli lopás bűntett miatt. A nő és a 36 éves férfi jelenleg szabadlábon védekezhet, azonban a másik két társuk esetében a rendőrök előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Az eltulajdonított holmik egy részét az egyenruhások megtalálták, és azokat visszaadták a tulajdonosoknak.

  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam