Rendőrök észlelték az állatkínzást, biztonságba helyezték a kutyát

2023. 01. 26., cs - 15:45
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Futóláncon tartotta a csontsovány ebet a férfi.

A lesoványodott állatra 2023. január 25-én délelőtt Dabronyban figyeltek fel az Ajkai Rendőrkapitányság egyenruhásai, amikor egy lakóháznál intézkedtek. A rendőröknek az tűnt fel, hogy a néhány méteres láncon tartott kutya számára a gazda nem biztosított megfelelő körülményeket.

A közepes nagyságú eb 44 éves tulajdonosa nem adott élelmet és az ivóvizet az állatnak, így az kénytelen volt az udvaron lévő összegyűlt csapadékvízből inni. Az állattartó továbbá arról sem gondoskodott, hogy a futólánc környezetébe kutyaházat, vagy olyan alkalmatosságot helyezzen el, mely eső, szél, illetve hideg ellen védelmet, fedelet nyújtott volna.

A rendőrök által helyszínre hívott hatósági állatorvos megerősítette, hogy a kutya tartásának körülményei és az egészségi állapota állatkínzásra utaltak. A kiérkező állatvédők gondoskodtak az eb megfelelő körülmények közé helyezéséről, az állatorvos pedig arról, hogy az mielőbb orvosi kezelésben részesüljön.

Az ügyben állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás az Ajkai Rendőrkapitányságon.

kutya

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam