Rendőrök tettek pontot egy mezőkövesdi sorozatbetörés végére

2022. 12. 08., cs - 11:22
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Több hétvégi házba, lakásba, büfébe tört be az a fiatalember, akit a mezőkövesdi rendőrök vettek őrizetbe.

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság egy 18 éves helyi férfival szemben. A gyanúsított 2022. december 6-áig, azaz elfogásáig Mezőkövesden hétvégi házakba, lakásokba, illetve büfékbe tört be. A fiatalember többek között élelmiszereket, konyhai kisgépeket, fémből készült eszközöket tulajdonított el, volt olyan helyszín, ahová nem sikerült bejutnia, azonban a sértetteknek így is anyagi kárt okozott.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság 2022. december 6-án vette őrizetbe a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, egyben előterjesztést tett letartóztatásának ügyészi indítványozására is.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya az esetek kapcsán felhívja a figyelmet, hogy a megfelelő biztonságtechnikai eszközök használata védelmet nyújthat a betörőkkel szemben!

ajtó

Slágertéma: A Biztonság mindenkié (lehet):

  • Több ponton záródó biztonsági ajtókkal!
  • Biztonsági lakattal.
  • Távfelügyelettel.
  • Kamerával vagy kamerarendszerekkel.
  • Ha az ajtókat bezárják! Kulccsal!
  • Ha az ablakokat is bezárják!

…Satöbbi: „kilincsem rángatta ordítva jól csinálta csak fordítva”


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Sikeres együttműködés

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyomozói a Múcsonyi Polgárőr Szövetség munkatársainak az információi alapján fogták el a tolvajokat.

 

Halmozta a szabálysértéseket

Az Edelényi rendőrök elállítottak, majd szabálysértési őrizetbe vettek egy sofőrt, aki érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkező autójával, jogosítvány nélkül közlekedett.

 

Keressük Szabó Kittit

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy kazincbarcikai lány megtalálásához.