Rendőrségi retúr járat

2022. 02. 23., sze - 06:00
Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Debreceni férfiak törtek be a gyanú szerint egy házba Orosházán. Valószínűleg nem gondolták, hogy hamarosan vissza kell térniük Orosházára, de már nem önszántukból. A Békés és Hajdú-Bihar megyei rendőrök kitartó munkája azonban meghozta az eredményt: elfogták őket.

Betörők vittek el egy bútorszéfet 2022. január 28-án este egy orosházi családi házból. A széfben pénz volt. A házban működő biztonsági rendszer segítségével jelzést kapott a történtekről a tulajdonos, aki először egyik családtagjának szólt, majd a rendőrséget is értesítette. A bejelentés után a rendőrök rövid időn belül a helyszínre érkeztek, de a háznál már nem találtak senkit, az elkövetők rendkívül gyorsan elmenekültek. Az Orosházi Rendőrkapitányság és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói kitartóan gyűjtötték és elemezték az információkat. A szálak Hajdú-Bihar megyébe vezettek, ezért az ottani rendőrök is bekapcsolódtak a nyomozásba, és az ő segítségükkel sikerült azonosítani a férfiakat. A szoros és kiváló együttműködés ezután is folytatódott, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi szolgálatának, illetve Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei 2022. február 22-én hajnalban a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozóival együtt Debrecenben elfogták a két férfit. Az Orosházi Rendőrkapitányság az 54 éves P. Zoltánt és az 53 éves L. Istvánt lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.