Román embercsempészeket és török illegális migránsokat fogtak el

2019. 11. 26., k - 10:27
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A szabolcsi nyomozók őrizetbe vették a külföldieket.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának nyomozói a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársainak közreműködésével az M3-as és az M0-ás autópályán elfogtak két román embercsempészt és nyolc török állampolgárságú illegális migránst 2019. november 25-én. A külföldiek két gépkocsival tartottak Budapest irányába a gyorsforgalmi úton, amikor a rendőrök feltartóztatták őket. A gyanú szerint a román állampolgárságú férfiak segítették a török határsértőket a magyar-ukrán államhatár illegális átlépésében, majd a Nyugat-Európába történő szállításukban. A 33 éves és a 24 éves román férfival szemben - őrizetbe vételük mellett - a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályán embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást. A török migránsokkal szemben idegenrendészeti eljárás indult.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.

 

Szakértelem, szorgalom, empátia

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálóját.

 

Megszúrta ismerősét

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók pár órán belül megtalálták és őrizetbe vették a „jó barátot”.

 

Elfogták a sírrongálót

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.

 

Rendőrök a villamosokon és a buszokon

A budapesti rendőrök több embert elfogtak, hármat előállítottak, miközben a BRFK és a BKK együttműködésének keretében ellenőrizték a 4-es, 6-os, az 1-es villamosokat és a 151-es autóbuszokat.